Стефановић: Стручност Табаковићеве је неупитна

Предсједник Скупштине Србије Небојша Стефановић оцјенио је да чак ни представници опозиције не могу да оспоре стручност Јоргованка Табаковић која ће, како он очекује, на сутрашњој сједници Скупштине бити изабрана за новог гувернера Народне банке Србије.  „На овај начин (избором Јоргованке Табаковић) мислим да ћемо очувати улогу Народне банке – неће се урозити њена самосталност […]

недеља, август 5, 2012 / 20:26

Предсједник Скупштине Србије Небојша Стефановић оцјенио је да чак ни представници опозиције не могу да оспоре стручност Јоргованка Табаковић која ће, како он очекује, на сутрашњој сједници Скупштине бити изабрана за новог гувернера Народне банке Србије.

 „На овај начин (избором Јоргованке Табаковић) мислим да ћемо очувати улогу Народне банке – неће се урозити њена самосталност и независност у вођењу монетарне политике. Народна банка Србије ће добити могућност да покаже да ће успјети да се избори за ниже цјене у Србији и за ојачавање динара”, казао је Стефановић за Радио-Београд.

Скупштина Србије сутра бира новог гувернера Народне банке. Предсједник Србије Томислав Николић је предложио функционерку Српске напредне странке Јоргованку Табаковић.

Досадашњи гувернер Дејан Шошкић поднио је оставку у четвртак, 2. августа, уз оцјену да измјене закона о НБС – које су изгласане два дана касније, угрожавају рад те финансијске институције.

Почетак засједања заказан је за понедељаку 10.00 сати.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *