Стефановић: Брисање Србије са Косова је немогуће

Албанска страна за сада не показује спремност да попусти у својим позицијама и ниједно од питања отворених у у досадашње три рунде преговора у Бриселу о Косову није затворено, изјавио је шеф српског преговарачког тима Борко Стефановић. "Њихов досадашњи наступ показује као да покушавају да избришу Републику Србију са Косова, док им ми нудимо конкретна […]

среда, април 20, 2011 / 14:11

Албанска страна за сада не показује спремност да попусти у својим позицијама и ниједно од питања отворених у у досадашње три рунде преговора у Бриселу о Косову није затворено, изјавио је шеф српског преговарачког тима Борко Стефановић.

"Њихов досадашњи наступ показује као да покушавају да избришу Републику Србију са Косова, док им ми нудимо конкретна рјешења за регулисање актуелног стања, јер је брисање Србије са Косова немогуће", рекао је Стефановић.

Он је истакао, да послије три рунде преговора, ниједно од отворених питања чије би рјешавање имало директан утицај на животе грађана – личне карте, катастри, матичне књиге, возачке дозволе, регистарске таблице, телекомуникације, електична енергија, није затворено.

 

Стефановић је навео да би то требало да буде једини циљ четврте рунде преговора средином маја.

Како преноси Срна, у четвртој рунди се неће отварати нова питања, а до маја се очекује да ЕУ предложи своја независна рјешења за најпроблематичнија и најизазовнија питања око којих су ставови двије стране више него удаљени – телекомуникације и електрична енергија.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *