Стефан Каргановић: Чујте Срби II и порука читаоцима Фронтала

Прича о проблемима само је параван, лажна застава под коју желе да вас сврстају и поведу у пропаст, зарад циљева њихових иностраних спонзора. Захваљујем се г. Миленку Вишњићу на уско фокусираној, али ипак промашеној критици наше књиге "Рушење Републике Српске: Теорија и технологија преврата." Кажем "уско фокусираној" зато што књига има 224 странице, а целокупна […]

четвртак, март 13, 2014 / 08:53

Прича о проблемима само је параван, лажна застава под коју желе да вас сврстају и поведу у пропаст, зарад циљева њихових иностраних спонзора.

Захваљујем се г. Миленку Вишњићу на уско фокусираној, али ипак промашеној критици наше књиге "Рушење Републике Српске: Теорија и технологија преврата." Кажем "уско фокусираној" зато што књига има 224 странице, а целокупна критика г. Вишњића сконцентрисана је на свега две тачке, "ветеране" и "главни лик" (сви претпостављамо на кога рецензент алудира).

Такође, "нашој" књизи а не мојој, иако ми је г. Вишњић погрешно у целини импутира, пошто сам ја написао само мањи део.

Захваљујем г. Вишњићу што не сумња у моје добре намере. Ни ја не сумњам у његов патриотизам, него само способност политичког расуђивања.

"Ветерани" се од 224 станице у књизи помињу само једанпут, на с. 14, и то не у својству бораца Војске Републике Српске него као припадници једне специфичне организације под називом "Удружење ветерана Републике Српске."

Не улазећи у неслагања између две групе, мислим да "Борачка организација Републике Српске," са свим својим ноторним институционалним манама, статистички обједињује неупоредиво више учесника у рату од релативно недавно формираног "Удружења ветерана". Обе организације, без обзира на број чланова, имају право да се на свој начин залажу за права бораца.

Међутим – и то је моја поента – критика, на с. 14, политичке инструментализације наменски основаног удружења "ветерана" ни у ком случају не представља негативан став било какве врсте у односу на борце који су учествовали у рату, без обзира којој од ове две организације припадали. Мислим да ово појашњење чини најмање 50 одсто текста г. Вишњића ирелевантним или, да се изразим на други начин, тематски промашеним.

Друга фундаментална тачка у излагању рецензента односи се на одређени "лик." Могу само да нагађам коју особу г. Вишњић има на уму, али ако сам погодио, мада нисам бројао, мислим да се тај лик у књизи од 224 странице не помиње ни пет пута. Ја схватам да г. Вишњића свака алузија на ту особу страховито иритира, и у изборној години – без обзира радило се о Америци или Републици Српској – то је сасвим природно и у сваком демократском друштву потпуно легитимно. Међутим, књига није о њему.

Оно о чему г. Вишњић пише уопште нису праве теме нашег зборника есеја "Рушење Републике Српске: Теорија и технологија преврата," који из дана у дан постаје све актуелнији захваљујући својим хируршки прецизним анализама. Као што, уосталом, ни ја нисам "аутор" те књиге, како г. Вишњић тврди у настојању да ми подигне рејтинг. Ја сам само коаутор, а поред мене има их још петоро, из разних земаља света: Пјотр Иљченков, Џон Локланд, Ирина Лебедева, Џонатан Моват и Небојша Малић. Зашто г. Вишњић њих и оно што они имају да кажу – превиђа, мада њихови прилози заузимају око 80 одсто књиге?

Зато предлажем да се без одлагања читаоцима "Фронтала" омогући, не слушајући ни мене ни г. Вишњића, да донесу свој независни суд о књизи "Рушење Републике Српске: Теорија и технологија преврата." Могу је скинути и прочитати на следећем линку.

Ако ми уредништво "Фронтала", које изузетно ценим, дозволи да се непосредно обратим свим читаоцима, додаћу само још следеће:

Коришћењем лажних "невладиних организација," изобилно снабдевеним логистичком и материјалном подршком, стране владе покушавају да у вашем друштву изазову пометњу и насиље да би политичарима које подржавају омогућили да уграбе власт. Каква год била власт коју тренутно имате, на свежем примеру Украјине јасно се види да би из планираног преврата настала неупоредиво гора, са обавезом да жртвује аутономију ваше земље и ради по налозима страних наредбодаваца. Заједнички циљ свих њих је да обезбеде своју, а не вашу добробит и корист.

Историја свих досадашњих "обојених револуција," од Србије 2000. до Украјине 2014. године, је каталог превара и сурове злоупотребе поверења наивног и необавештеног народа.

Матрица по којој у свим оваквим операцијама превратници делују увек је иста: (1) агитација и распиривање незадовољства, (2) претварање незадовољства у негативну друштвену енергију, (3) рушилачко усмеравање масе обузете негативном енергијом на симболе и носиоце легитимне власти и (4) преузимање власти на силу или превару.

После тога студенте, борце или "ветеране", запослене или незапослене раднике, пензионере и домаћице – више нико неће питати ништа.

Мисионаре ових деструктивних покрета препознаћете по томе што вам говоре само о проблемима (којих сте ви углавном и без њих свесни) али не нуде ни једно разумно и целисходно решење, зато што су шарлатани и немају га. Прича о проблемима само је параван, лажна застава под коју желе да вас сврстају и поведу у пропаст, зарад циљева њихових иностраних спонзора. Они су подмићени, уцењени и изманипулисани да би манипулисали вама.

Препознаћете их такође по галами, осионим речима и мржњи што свуда око себе шире.

Оно што од вас очекују данас врло је једноставно: да запалите своју кућу, као што сте лакомислено то већ једанпут урадили 1992. године.

Будите одговорни и државотворни. Будите мудрији него што сте били пре двадесет година, са искуством које сте у међувремену стекли. Ви немате луксуз избора између белог и црног, него само између црног и разних нијанси сивог. Сва решења која су реална и могућа постижу се искључиво мирним учешћем у демократском процесу. Разматрајте све проблеме не усијаних глава него на сталожен и разборит начин. Дијалог – не насиље, или провоцирање насиља – једини је пут који стварно води решењима. "Боље сутра" вам чаробни фрулаши неће обезбедити никада.

Уместо извикивања празних парола и рушења – што ће вам они предлагати – укључите се у демократски процес, информишите се о свему, посматрајте пажљиво шта ко говори и ради, подржите странку или удружење грађана које вам највише одговара, и на изборима у октобру – гласајте по савести. То је најбољи, и једини могући начин да будућност узмете у своје руке и допринесете изградњи бољег и праведнијег друштва у Републици Српској.

Ваш пријатељ,

Стефан Каргановић0 КОМЕНТАРА

 1. „да запалите своју кућу, као што сте лакомислено то већ једанпут урадили 1992. године.„

  а јел?
  теби „пријатељу„, као и твом шефу, дефинитивно треба бољи савјетник. а можда и не треба, јаши док можеш, кад већ можеш…

  https://www.youtube.com/watch?v=56m_zT5Rq-0

 2. Intelektualno napisano, ali… usko gledano:

  Izgleda da je Karganović previdio ili ne zna šta je radio Dodik, šta je radio i čime se bavio: „HE URGED DEL PONTE
  TO CONTINUE PRESSING SFOR TO ARREST KARADZIC. HE OBSERVED,
  HOWEVER, THAT IF KARADZIC WERE ARRESTED JUST BEFORE UPCOMING
  ELECTIONS, IT COULD „AFFECT HIS ABILITY TO REMAIN IN POWER.“ …Република Српска није држава; Боље је бити ентитет у БиХ, него провинција у Србији; Република Српска је Република шумска; Караџић мора одговарати за злочине, мора се раскинути са Милошевићем…“, додворавајући се Западу, био је само дио политичког колорита предсједника СНСД. Биљана Плавшић распушта НСРС и расписује нове изборе. Уставни суд РС проглашава одлуку неуставном, али Вашингтон, Јејмс Рубин, потврђује Плавшићеву одлуку као безпоговорну…. Ипак, најважнији датум, после дана потписивања Дејтонског споразума, многи узимају 18.01.1998.; довођење Додика на мјесто предсједника владе РС. Од тог датума, ништа више у РС није као некад. Наиме, тог дана, Плавшићева је, пошто су опозициони посланици напустили скупштинску салу, прогурала свог фаворита за предсједника владе РС, иако је Додик припадао странци која је држала само два мјеста у НСРС.
  Да не би било много гунђања и као безпоговорни гест подршке Додику, НАТО је послао своје снаге да опколе зграду МУП-а и остале стратешке објекте. У априли исте године, Запад ‘намеће’ свој суд за контролу медија. Престаје примјена старог Закона о “масовној приватној својини’, замјењујући га новим – Законом о приватизацији ‘директне продаје’, враћајући Републику Српску у вјековну прошлост… ili… „

 3. „пријатељу„, пожури, замоли фронтал да ти избрише пасус и непожељне коментаре, тек је 15 до 10, има још времена. а и дођу ти, и ти си њих скинуо са списка.
  ако неће, питај инспектора или лазаревића, они ти могу средити

  😉

 4. Karganoviću zašto si u svoj poliitčki pamflet dodao sto pedest strana iz Ruske knjig Narandžaste mreže: od Beograda do Biškeka, napisane 2008. kad to nema nikakve vezsa BiH RS? I još se pozivate na to da je knjiga koautorstvo međunarodnih stručnjaka. Nije ovo nikakve stručna knjiga ni knjiga iz kje ste preuzelipoglavlja. Ruska knjiga je žurnalistička a na stručna i naučna.
  Tako da pokušaj podvale sa prevdenim poglavljanim iz ruske knjige nije prošao kod čitalaca.
  A tek pokušaj pravlkejnja parelele BIH sa Srbijom, Grizijom, Ukrajinom, Kirgizijom nije prošao.
  Ogomana novac otet od naših poreskih obveznika ti je dat za ovo.
  Obojena revolucija se u RS odigrala 1997/98 i neće Zapad one koje je doveo u obojenoj revoluciji 1997/98 u državnom udaru da ruši uz pomoć onih istih snaga koje je tada rušio.
  To bi da je Zapad posle 5 oktobra spremao Miloševića ih Haga da ide i ruši DOS-ovski vlast Đinđića i Koštunice.
  Zašto bi nekome sa Zapada trebala obojena revolucija ovde kad sve ide po planu, privatizacija je rasturila privredu a narod, radnike i akcionarre oppljčkala, zemlja je deindustrijalizovana, zadužena sve u skladu sa programom ekonomkih ubica ih MMF.

  Evo knjige iz koje ste preuezli poglavlja
  http://lib.rus.ec/b/376170/download

  A što se tiče Pečata mogu samo reći pouzdano za koga radi i ko ga finaisra
  Сада ћу се позабавити дичним ”патриотским” аналитичарима и сличним јавним делатницима који су здушно подржавали СНС и градили култ личности ”непогрешивог, узвишеног праведника” Александра Вучића. Да недељник као што је ”Печат” не постоји, измислили би га у британској амбасади. О развојном путу друга Вучеле, мање-више, све се зна. Постоји само један период у његовој биографији који би Вучелић радо заборавио.

  Наиме, после пуча 5. октобра, друг Вучела је брже-боље напустио СПС и Слободана Милошевића, и то међу првима је скочио са брода који тоне. Основао је своју странку Демократску социјалистичку партију (нигде префикса српска нити помињања Србије) са којом је изашао на републичке изборе у децембру 2000. године и доживео фијаско који се мерио промилима. Покушавао је да се удене код нових власти, али никоме није требао. Када је дошла ”Сабља” досманлије су га сместиле у притвор. После тога Вучелић постаје велики противник ДОС-а, САД-а, НАТО-а и ЕУ, жестоки патриотски антиглобалиста. Враћа се у СПС и поново задобија Милошевићево поверење, који је тада био притворен у Хашком казамату. Породица Милошевић га одређује за организатора Слободанове сахране. Касније Вучела покреће ”Печат”, који постаје најчитанији недељник управо због националне оријентације.

  У ”Печату” се свако може прозвати, осим Милорада Вучелића, Александра Вучића и Жељка Митровића власника ”Пинк” телевизије. Баш ме интересује како ће сада друг Вучела, Никола Врзић, Александар Ђаја, Бранко Радун и Драгомир Анђелковић да оправдају ову Вучићеву велеиздају. У последња три броја ”Печата” Вучић је уздигнут на пијадестал највећих српских државника и личности у историји. Врзић је мислио да што више пута напише НЕ у својим текстовима и Вучићево не ће бити ”јаче”. Последњи број ”Печата” који је изашао у петак, када је потписана издаја и капитулација, на насловној страни има грб Србије и натпис ”Победа је Србије”. Какав ужасни апсурд и врхунац трагедије. Саме новине су постале толико бесмислене управо захваљујући томе што је њихов вољени Вучић вече пре тога легао на руду. Тешка, трагична иронија. Што се Жељка Митровића тиче, он је статус недодирљивог у ”Печату” стекао личним и пословним познанством са другом Вучелом.

 5. jea,
  meni nije trebao ni tada ni sada,
  vrijeme je bilo da se skonta da je sva njegova skupo plaćena priča o Srebrenici bila samo uvod u promociji sautoriteta koji će do zadnje kapi braniti Dodika.
  Kao što je doskora onaj budžetski plaćeni lobista Kesić iz Amerike javljao da je Dodik noćna ora Vašingtona, tako i sada negator genocida otkriva svoje pravo poslanje.

  Eto ga onima kojima se sviđalo njegovo „stručno“ seciranje mrtvih Srebreničana – eto ga u svoj raskoši njegove stručnosti i talenta:

  „Оно што од вас очекују данас врло је једноставно: да запалите своју кућу, као што сте лакомислено то већ једанпут урадили 1992. године.“

  Prc Milojko!

 6. Ја управо радим ово што нам наш слаткорјечиви „добронамјерни пријатељ“ Карганович поручује у посљедњем пасусу.

  Добра му је ова теза о лакомисленој паљевини 92.
  Прао добра нема шта.

 7. 1.Frajeru – da je tebi stalo do RS živio bi u RS.

  2. Da ti je stalo do RS ne bi uzeo toliko novac od RS…

  Sve iznad i ispod ovoga je šuplja…..

  RS narušavaju oni koji iz dana u dan govore o mogućnosti njenog rušenja….ne postoji ni jedna država u svijetu koja svakodnevno, a u kontinuitetu od nekoliko godina, govori o sopstvenoj ugroženosti i mogućnosti sopstvenog nestanka – a ova “knjiga“ je samo dio te propagande…

 8. Karganoviću jesi svestan da braniš naveće rušioce Srpske koji su je do temelja privredno i ekonomski srušili. Tvoja knjiga bi trebalo da bude odbrana i pokušaj zadržavanja postojaećg stanja, pokušaj odbrane vlasti. Kako te nije sramota uzeti toliki novac poreskih obveznika 1,623 miliona dolara za svoje pisanije u odbranu aktulanoj vlasti. Zašto ako toliko žališ ovaj narod i pokušavaš ga odbraniti od imaginarinih neprijatelja kujući svoje zavere taj 1,623 miluiona dolara ne podijeliš siromašnom nezaposlnom narodu. Protesti siromašnih i nezapolih u Federaciji su dobri, i tek treba da ih bude na proleće.
  Ne misliš valjda da će narod čitati tvoju knjigu o izmišljenoj zaveri koji spremaju ovom narodu organizatori protesta,ovaj siromašni jadni nezapslni narod mirno sedeti i čekati da umre od glado dok ga vlas dovedena 1998. godine sisitematski pljačka.
  Kolko sam primetio poneta tvoje knjge je poruka narodu „ćuti i trši da ti ne bude gore“ veoma je to pokvareno i nečano. Stvarni rušioci Srpske su je do temelja srušili, đto ne dođeš i vidiš kako narod ovde živi, državu finanira MMF ona je najveći strani plaćenik.

 9. Karganoviću, nemamo vi većeg neprijatelja od sebe samih.
  Niti smo imali većega, surovijega tiranina u istoriji od onoga za kojega ti radiš.
  Nikada nas manje,
  nikada siromašniji,
  nikada u potpunom beznadju,
  poslije svakoga rata smo se uzdizali kao feniks, sela bila puna, gradilo se, radilo, radjalo, školovalo, zapošljavalo, radovalo životu, ženilo i udavalo…
  Ali, mile nas dokrajči, samlje nas kroz najsitniji mlin, dovede nas do samog ništavila i nestajanja….

  Karganoviću, grijeh i sram da te bude, pa ti nisi glup, ti sve vidiš i sve znaš. ali pohlepa, prokleta pohlepa ti je izjela dušu….
  Karganoviću, sve zlo nam dolazi od njega, i takvih kao ti plaćenika….

  Šta mi imamo što se zove srpska, kada ju je Mile stavio u džep …?

  Neka se zove i eskimska, i neptunska , i džingiskanova… samo da ima posla i da se od posla može imalo ljudski da živiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, Karganoviću, neljude!

 10. Stvari su savršeno jednostavne u ovom slučaju.

  O nestanku, urušavanju, ugroženosti, napadima – mogu pisati i govoriti samo oni koji temeljno ne vjeruju u RS.

  A, to da ne vjeruju, dokazali su svojim ratnim stažom.

  Riječ je o tome da mi, trenutno, imamo rukovodstvo koje ne vjeruje u to čime rukovodi.

  Onako kako nisu učestvovali u ratu, isto to rukovodstvo bi se pokupilo i “nagulilo“ onog trenutka kada bi se ponovo zapucalo…

  Priče o nestanku RS su samo projekcija njihovog temeljnog kukavičluka i nevjerice…

  Ti koji govore o nestanku ili žive negdje drugdje ili imaju odstupnicu, potkovanu ogromnom količinom keša, negdje drugdje…

  Hoće li ljudima postati jasno da je skandalozno da rukovodstvo jedne države u kontinuitetu, svakodnevno, govori o mogućnosti nestanka države kojom rukovodi…to je presedan; neviđen presedan u političkoj istoriji….

 11. Šta je poenta ovog izlaganja? – Da ne treba mijenjati vlast, ma kako loša i korumpirana ona bila, jer svaka druga će biti još gora!? Karganović izgleda ne samo da je stručnjak za oblast revolucija i prevrata, nego je i vidovnjak.

 12. Karganović je sa ovom svojom jeftinom prolagandom najnižeg nivoa veoma potcenio intelignciju našeg naroda, mislio da je će mu proći ova njegova pisanija kojoj je htio dati na značaju kopirajući ruske knjiga i dodajući ih kao da su oni sa njim pisali, a ljudi pre šest godina pisali o nekim tamo ravolucijama. Kako vas nije sramota naroda, izdajnici i prodanovići jedni koji ćete sveza pare napisati.
  Uzeti rusku knjugu od pre šest godina i dopisati ispre ruskih autora svoje besmisleneo poglavlje i reći evo međunarodi stručnjaci napisali kako hoće da ruše dodika i RS. Trebalo bi pitati te strane autore da li ste im platili autorsa prava,jer ste ovo knjigu od poreskih obveznika naplatili pitaj boga koliko stotina hiljada maraka.

 13. Ovaj Karganovič bi još da se nazove autorom, pa još naučnikom? Na osnovu čega? Kompilacija radova i naštiklana apologetika režimu koji je izostavljen iz naučnih radova u najmanje tri slučaja:
  -manjinsko preuzimanje vlasti u RS
  -aktivna podrška, logistika i učešće u žutoj revoluciji u Beogradu, a prije toga pacifikacija RS u 1999. godini
  -pacifikacija RS kod proglašenja nezavisnosti Kosova
  Ako je bilo šta od ovoga što sam naveo netačno dozvoljavam da budem i izdajnik i plaćenik i rušilac.
  A frontalovo uživanje u opštenju s ovim šarlatanom ostavićemo za drugi put.B-)

 14. Lazov si. To je bilo jasno vec nakon onog gnusnog izvlacenja nakon sto te Frontal prozvao sto si ih svrstao u onaj sramotni spisak… Kao lektor pogrijesio… Kakva ljigava laz… Sram te bilo. Pizdo prodana. Doce dan kada ce ti narod suditi za ovu knjigu.

 15. Оно што од вас очекују данас врло је једноставно: да запалите своју кућу, као што сте лакомислено то већ једанпут урадили 1992. године

  Da nismo bili tako „lakomisleni“ danas nas nebi ni bilo gospodine Karganoviću.
  Kažete da imamo izbor izmedju crnog i nijanse sive, predpostavljam da je u vašim očima Dodik ta siva nijansa..
  Mislim da sve više ljudi ovde uvidja, da je jedini način da RS opstane i preživi, da vaš poslodavac ode u političku istoriju. I vjerujem da zato i pišete ovo, jer vas je pomalo strah za sopstvenu dobrobit nakon oktobra 2014-te…

 16. Ако је постојала и минимална потреба или намјера за читањем тог усер-урадка Каргановича, сада после ове уста моја хвалите ме критике, ни у лудилу не читам ту хрпу тоалет папира.

  Не желим ништа ни да пишем или мислим о књизи, стваралачка слобода умјетничког шара, пише се све и свашта, али де факто стање нашег друштва не оставља нимало простора за пласирање таквих теза.
  Нико није био задовољан животом све до сад, а онда га неко одједном навратио да постане незадовољан и он тако изманипулисан незадовољством исказује протест само да би режиму напакостио, а себи подигао револуцију. Не, него је сваки протест код нас и незадовољсто кулминација дуготрајних понижења и деградације основних права и живота сваком појединцу.

  Зашто у сваком одговору на режимски криминал и дискриминацију средњег и најсиромашнијег слоја становништва, ви видите, револуције, контрареволуције, стране агенте, плаћенике, шпијуне, марсовце, све живо које жели само да напакости вашем вољеном режиму? Зашто се аутор књиге не запита шта је узрок свих незадовољстава, бар то није тешко питање и није тешко пронаћи одговор. Свако ко има пар сати на располагању, сједне у аутомобил и обиђе пар мјеста у РС, све ће му бити јасно, зашто смо ту гдје јесмо и зашто је већина људи и народа просто незадовољна.

  Ријечи су једно, дјела су овдје нешто сасвим друго. Као што је чика Аврам говорио, не може се „патриотизам“ намазати по кришки хлеба. Код овог режима нема ни ‘леба ни патриотизма.

 17. Milim da će ova knjiga izazvati samo kontra efekat, samo će još više razvesneti siromašni i nezaposeni narod, samo će još doliti ulja na vatru, pa se ti Karganoviću samo poizgravaj sa narodom.

 18. Арчибалдско довикивање са диспозиције евро-атланских интеграција закључено са „Ваш пријатељ„ толико вријеђа моју иначе просјечну интелигенцију да сам морао изнова да запитам себе дали је могуће да нас властодршци сматрају толико затуљеним дугодишњим испирањем мозгова разноразних спасилаца и душебрижника Српске и њеног народа.
  Оркестрирани напади на све што и најмање личи на супроствљање злочиначком режиму, било то писање или организован излазак на јавна окупљања, све више личе на већ познате рецепте из тридесетих година прошлог вјека.У то спада и ова назови књига (ја је невиђох нигдје штампану) у електронском формату, са назнаком у горњем лијевом углу на трећој страници Edicija SNSD Knjiga 12.
  Сакрити се иза групе аутора који заиста говоре о теоријама и технологијама преврата и поставити на списак срама„Удружење ветерана Републике Српске„, те га прогласити за лажну „невладину организацију изобилно снабдјевену логистичком и материјајном подршком је гнусна и опасна лаж са којом „коаутор„ богато награђен од злочиначког режима жели да дискредитује удружење као ораганизатора протеста незадовољних бораца, који су на самој граници физичког постојања.
  Отуд и ова порука читаоцима Фронтала као одговор господину Вишњићу који је у својој критици назови књиге својом анализом потпуно јасно објаснио циљ и наручиоце политичкок памфлета СНСД-а сакривеног у стручној анализи преврата.

 19. Каргановић је заборавио да напомене колико новца му је дао Додик. По мом мишљењу преплаћен је за овај посао.

 20. A,to što mu je smrdonja dao, nije mu dao svoje, nego je do poslednje pare oteo od nas.
  Daje naše,
  ždere i loče naše
  oblači naše,
  obuva naše,
  vozi i leti u našem,
  podmićuje s našim,
  gradi, sadi, kupuje i potkupljuje s našim,
  telefonira s našim,
  časti, gosti, dočekuje,… s našim,
  poklanja i dijeli naše,
  …….
  kosu farba s našim…..

 21. A,to što mu je smrdonja dao, nije mu dao svoje, nego je do poslednje pare oteo od nas.
  Daje naše,
  ždere i loče naše
  oblači naše,
  obuva naše,
  vozi i leti u našem,
  podmićuje s našim,
  gradi, sadi, kupuje i potkupljuje s našim,
  telefonira s našim,
  časti, gosti, dočekuje,… s našim,
  poklanja i dijeli naše,
  …….
  kosu farba s našim…..

 22. Karganovicu , moze i ovako da se kaze je li „prijatelju“:
  Коришћењем лажних патриота иѕ СНСД-а изобилно снабдевеним логистичком и материјалном подршком тајкуна блиских странци, покушавају да у вашем друштву изазову пометњу и насиље да би политичарима које подржавају омогућили да уграбе власт. Заједнички циљ свих њих је да обезбеде своју страначку, а не вашу добробит и корист.
  Матрица по којој у свим оваквим операцијама СНСД саветници делују увек је иста: (1) агитација и распиривање лажног задовољства, (2) претварање покаѕиванја незадовољства у негативну друштвену енергију, (3) демагошко усмеравање масе обузете негативном енергијом на симболе и носиоце искаѕиванја и критике власти (4) останак на власти на силу или превару.

  После тога студенте, борце или „ветеране“, запослене или незапослене раднике, пензионере и домаћице – више нико неће питати ништа.
  Оvakva matrica je uvijek koristena od strane savjetnika SNSD-a sivih eminencija i vrhuske koju ti lazni „prijatelju“ promovises kao nijansu sive.
  Jasno je da ce slijedeci izbori biti izbor izmedju dva zla SDS ili SNSD bloka a s tim ste priznali sami da ste ipak ZLO i ti i tvoji trovaci zdravog razuma sa Univerziteta Ilija Cvorovic u Bakincima gdje predajes na tehnici zamajavanja i prodavanja magle.

 23. Karganovič je samo jedan od suvišnih likova koji se pojavljuju u loše izvedenom finišu. Ulogu dijeli sa Vlajkijem, pa možda i Rajkom Vasićem (koji je suvišan manje/više od početka, ali njegova pojava i stil su nas bar uveseljavali. Kod ove dvojice ništa nije veselo).

  Jedan je potpuno lud, a njegova misija je da, pa i najsuptilniju, istinu iskrivi do groteske, na taj način devalvirajući imuni sistem srpskog bića koje je zapadno od Drine ipak malo, čini se, izdržljivije.

  Uloga drugog jeste da na lafo-akademski-kvazi-činjenično-stranim-koautorom potkrijepljenu kompilaciju svega i svačega, pomogne prvom. I to na taj način da mu niko neće vjerovati jer je ovo što piše poluistinita interpretacija mnogo veće muke.

  Njegovo pisanije za razliku od Vlajkijevog lupetanja, GPS-om vođeni Tomahavk u odnosu na nasumično pucanje iz sačmare u pravcu šume po mraku. Oba oružja imaju isti cilj, da ubiju. Otprilike kao i pisanje, odnosno lupetanje prvog i drugog, respektivno.

  Vjera, odnosno odbacivanje pisanja prvog, lupetanja drugog te sistema vlasti njihova mecene, dragog nam Vođe imaju za cilj jačanje liberalne svijesti.

  I to prilično brzo i nepogriješivo – sistematskim skretanjem pažnje na strah do nivoa katarzičnog odbacivanja skore neminovnosti. Kao divljač pod svjetlima reflektora.

  Dragi prijatelju, tvoje namjere nisu baš najjasnije ali Vlasi će se dosjetiti. Bilo je ovde mnogo zajebanijih igrača. Mnogo se kroz istoriju platilo krvlju i rodom da bi se padalo pod rječju.

  Prijatelji srpskog naroda ne postoje, čak je i među samim Srbima prijateljstvo jako teško izvesti kako treba.

 24. Eto nije mi bilo teško da pročitam i Karganovićev rad, a primarno jer ne volim kritikovati nešto „na slijepo“.

  Kad je već tako „sveobuhvatno“ proanalizirao američke instrumente „meke moći“, onda je neshvatljivo da je „slučajno“ izostavio najvažniji instrument. Naime, američka strategija sastoji se u tome da u drugim zemljama formiraju opoziciju i tu „svoju“ opoziciju instrumentalizuju u pravcu osvajanja vlasti. Međutim, onog trenutka kad ovaj proamerički „proizvod“ osvoji vlast, Sjedinjene Države toj „svojoj“ vlasti odmah osnivaju političke oponente. Tim principom se obezbjeđuje 100% uticaja i dugoročna dominacija.

  Pri tom je važno istaći da američki instruktori te svoje „opozicionare“ ne uče kako vladati, nego samo kako da izvršavaju dobijene „domaće zadatke“ u vidu dovođenja društva u ekonomsko ropstvo, prodaju ili razaranje domaće privrede, dezorjentaciju građana po pitanju vlastitog identiteta i prodavanja „američkog sna“.

  Dakle, Amerikanci su doveli na vlast ovu današnju oligarhiju, ali su istovremeno započeli sa projektom stvaranja opozicije toj istoj oligarhiji, a izgleda da je došlo do trenutka smjene ovog „potrošenog instrumenta“ sa novim „proizvodom“. To je „sitnica“ kakvu je Karganović „previdio“ u svojoj analizi, a nešto sumnjam da mu taj princip primjene „meke moći“ nije poznat.

 25. Veliki prijatelj Srba Arčibald Rajs napisao je poruku Srpskom narodu koju je naslovio sa Čujte Srbi.On je bio osvjedočeni prijatelj Srba,sa njima proveo svoj život.Ovaj lik koji je osvjedočeni branilac lika i djela Velikog vođe nema pravo da nam se na ovaj način obraća.To smatram zloupotrebom lika i djela velikog Arčibalda Rajsa.

 26. Amer Karganovich smatra da su Srbi iz RS kao Huso i Haso iz ciklusa viceva o glupim Bosancima. Bilo kakva analitička rasprava o tom Karganovichevom pamfletu je besmislena, od načina kako je sklepan, do „hirurški preciznih“ gluposti koje u njemu navodi. To ne bi prošlo ni kao seminarski rad u srednjoj školi. Pomisao da je Karganovich plaćen milionima maraka siromašnog srpskog naroda, naroda koga vrijeđa i čijoj se inteligenciji ruga, izaziva opravdani bijes.

 27. Marcel, 14.03.2014. 09:50:01 [108331]
  „Amer Karganovich smatra da su Srbi iz RS kao Huso i Haso iz ciklusa viceva o glupim Bosancima. „

  управо такав му је и наступ. изненађују ипак муда која он демонстрира док прозива било кога. Stephena или Stevea су научили да су Срби изазвали рат, желећи велику Србију. И он сад вјероватно мисли „wtf, arent they???“
  такође, вјероватно мисли да Срби из РС не знају да користе интернет.

 28. Marcel, 14.03.2014. 09:50:01 [108331]
  Amer Karganovich smatra da su Srbi iz RS kao Huso i Haso iz ciklusa viceva o glupim Bosancima.

  Ne misli – ZNA. Neka neko dokaže suprotno.

 29. Искрено -народ који има председника на „јебаћу ти мајку, јебаћу ти матер, ај’не сери…који је ратни профитер, који борце назива издајницима, пријети им…“
  Шта да неупућен човјек помисли о таквом народу?

 30. Karganoviću, pa se ti malo zamisli, unormali, otidji u Lazu po terapiju ,, klekni i traži od Njega da to oprosti zvjersku pohlepu da ne prisjeda tvome do devetom koljenu tvoje prokletstvo.

  Miliš, sreća je u krvavom , mukom zaradjenom novcu koji je oteo on nas firči, i tebi dao?

  Karganoviću , trgnuće onima na nos koji nisu krivi što im je deda prokletopohlepan.
  Karganoviću, narod je glaaaaaadaaaaan jer ste mu oteli sve do poslednje mrve.
  A, ti bulazniš. sliniš, tražiš joooooš.
  Sram da te bude! I, grijeh da te stigne!

 31. partizan, 14.03.2014. 10:23:49 U pravu si, krivo sam se izrazio. Nažalost većina Srba iz RS je na tom nivou, dokaz je vlast koju su demokratski izabrali da nas uništi. Mislio sam na onaj manji dio Srba u RS koji donekle prati politička dešavanja, i koji je imao jak želudac da se upozna sa Karganovichevim pamfletom. Propagandna svrha tog pamfleta je da se parole iz njega citiraju u režimskim medijima, i da se pokuša obmanuti što veći broj neukih u naivnih Srba. Kusturica bi rekao: „Da se Vlasi ne dosjete“, a Karganovich bi uz osmijeh potvrdno klimnuo glavom.

 32. каргановић демонстрира да је могуће зајебати ствар до мјере да ни тролови неће да га бране.. чак ни они неписмени. колико ће им требати да се саберу?

 33. lsaša, 14.03.2014. 13:03:35

  “Stvarno – gdje su Trolovi?!“

  СДС-тролови су окупирали Фронтал, пристојни коментаторлук се помало повлачи, коментари се претварају у пароле, а некадашњи Фронтал, гдје се из коментара могло више научити него на многим приватним факултетима, претвара се у примитивно СДС-гласило.

 34. а немају шта рећи. није им још потврђено да је то нови курс – Срби су паљевином изазвали рат 92. јбг, каже идеолог кампање. чак ни симо није сигуран треба ли загњурити у говна, или оклијевати, па купује вријеме лупетајући. лако је било зенгу бранити..

 35. Веља Сикирица, 14.03.2014. 13:23:53

  “чак ни симо није сигуран треба ли загњурити у говна, или оклијевати, па купује вријеме лупетајући. лако је било зенгу бранити.. “

  Каргановић се ништа не разликује од гована типа Срђе Трифковића, Обрада Кесића и остале мраке која се намјестила на Западу, ужива благодети Запада, а србоазијатима продаје причу о пропасти Запада.

  Курцоглави србоазијати, као изузетно интелигентна подврста Срба, хистерише на Каргановићеве теорије, али свршава када им те исте теорије публикује Срђа Трифковић.

  Према томе, ја о њима имам јасан став као што сам имао и јасан став о харанги коју је спроведена против Зорана Новаковића.

 36. Vi, Simo, da zelite dobro svojim sunarodnjacima (pod ovim mislim – Srbima) radili biste na njihovom opismenjavanju u oblasti istorije.. krajnje je vrijeme da pokrenete neki program koji ce svaki morate proci a koji se tice istorije Srbije a samim tim I Srba..a ne da je uce od onih koji imaju druge ciljeve…

 37. Ma gledao sam nekuveče ovo govno.

  Pa on kaže: moja zemlja Amerika…

  A, nas pljačka, mamu li ti tvoju, što firči kaže, u usta.
  Kao Kesić, mamicu li vam vašu, prokletničku. Gadovi neljudski, sram da vas bude kostiju u zemlji koi dadoše živote za slobodu svoje djece koju vi danas pljačkate .

 38. ko bi sve gadove nabrojao….
  Onaj Kesić kao hrčak, podbuo od tuđega. Aršin dug, dva širok.
  Ne zna mjeru, kao ni firči niučemu pa ni u žderanju, naravno tuđega.
  Moralna nakaza povlači za sobom i fizičku.Nabacili bivolske vratine , stomačine nilskih konja…

  Ne mogu da sude pohlepi, upregla ih , zajašila , poila im mozak , a oni zajašili nevin narod, od beba do staraca… nemaju milosti ni prema kome…

  Bože, ima li te! Vidiš li kako nas muče!

 39. Приедор, изврдаваш.

  Ниси се јасно одредио о Трифковићу?
  Исту он причу прича као и Каргановић.

 40. Mislim isto što i ti.
  Neka dodju u Srpsku, neka žive od onoga od čega i mi, ako ništa, neka vide kao živimo i kako nas zlopati režim.
  Lako im je srbovati iz Amerike, Londona, s našim milionima u džepovima.
  Simo, dakle, o njemu ono što i ti.
  Biljanina mustra. Debelo se okoristili „srbujući“ na daljinu.
  A, gazda im isti kao firčiju.

 41. какав сад трифковић? чему је тај битан и релевантан? симо ти се још ниси сабр`о, ае спавање, па дођи јопе за пар дана.

  пушташ Stevea олако низ воду, немаш ти толика balls, боље сачекај да се јаве тролови, ови што стварно имају неке користи од типкања, они знају боље ко иде низ воду а кога треба бранити. немој опет бити непромишљен и брзоплет, па ћеш морати ревидирати став. мојне лакомислено 😉

 42. Pogledajte naslovnu stranu novog Press-a pa vidite ko priziva Dejton2 – tekst počinje sa “zamislite“….

  Ako do zvaničnih poziva za Dejton2 dođe – krivci su oni koji tu vijest svakodnevno plasiraju u medijima….

  Naša vlada konstantno šalje poruke kroz medije da je Dejton2 realna opcija…nisu toliko neinteligentni pa da im to nije jasno…

 43. „Promocija knjige „Srebrenička podvala“ pukovnika Vojske Republike Srpske Ratka Škrbića, koja je u četvrtak trebalo da se održi u prostorijama Doma Vojske Srbije u Beogradu, otkazana je na zahtev Ministarstva odbrane Srbije, Organizator promocije knjige, organizacija „Istorijski projekat Srebrenica“, takođe je potvrdio da je promocija otkazana, navodeći da je otkazivanje naredio ministar odbrane Srbije Nebojša Rodić.“

  Proljeće je došlo, kiše polako sapiru smog i talog.
  Sunce je sve jaše i zrak je čišći, i sa istoka i sa zapada dolaze zdravi vjetrovi, ostaje samo da otvorite prozore i pročistite svoju kuću, svoja pluća i svoj razum.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *