Статистика за прошлу годину: 229 самоубистава, 26 убистава, 93 особе нестале

На подручју Републике Српске у прошлој години регистровано је 229 самоубистава и 26 убистава, што је за 0,6 одсто мање него у 2013. години, потврдили су Срни у Министарству унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске. Највише убистава у прошлој години евидентирано је на подручју Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Бањалука – укупно седам, шест на подручју ЦЈБ […]

петак, април 24, 2015 / 13:01

На подручју Републике Српске у прошлој години регистровано је 229 самоубистава и 26 убистава, што је за 0,6 одсто мање него у 2013. години, потврдили су Срни у Министарству унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске.

Највише убистава у прошлој години евидентирано је на подручју Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Бањалука – укупно седам, шест на подручју ЦЈБ Српско Сарајево, пет на подручју ЦЈБ Добој и по четири на подручју ЦЈБ Приједор и ЦЈБ Бијељина.

Од укупног броја кривичних дјела убиство, у четири случаја извршиоци су након почињеног кривичног дјела извршили самоубиство.

Од преосталог броја у 20 случајева починиоци су откривени, док се у два случаја и даље ради на расвјетљавању убистава, и то једног из априла 2014. у околини Приједора и другог из септембра на подручју општине Калиновик.

На територији Републике Српске прошле године пријављен је нестанак 93 особе, што је више за 16,4 одсто у односу на 2013. годину, а пронађено је 55 људи и 23 тијела, а за осталима се трага.

За преосталим особама, полиција и даље трага и предузима све потребне активности у њиховом проналаску, истичу из МУП-а Републике Српске.

Регистровано је и 47 кривичних дјела полног интегритета, што је за 27 одсто више него у истом периоду 2013. године.

Евидентирано је девет кривичних дјела силовања и сва су расвијетљена.

Осим силовања, у структури кривичних дјела против интегритета заступљена су и кривична дјела полног насиља над дјететом, обљуба над немоћним особама, производње, посједовања и приказивања дјечије порнографије, искориштавање дјеце и малољетних особа за ппорнографију, задовољавање полних страсти пред другима, трговина малољетним особама и родоскрнављења.

Из МУП-а наводе да полиција предузима све потребне мјере и радње како би се ова кривична дјела смањила или у потпуности елиминисала, истичу из МУП-а Републике Српске.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *