Станислав Чађо демантовао да је учествовао у кобној саобраћајној несрећи

Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо демантовао је шпекукулације о томе да је учествовао у саобраћајној несрећи у којој је прошле године у Бањој Луци погинуо Никола Ђуровић. "Најблаже речено, гнушам се на спекулације у појединим медијима у којима се доводим у одређену везу са том саобраћајном несрећом. Лице које је изазвало несрећу признало […]

петак, август 17, 2012 / 02:32

Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо демантовао је шпекукулације о томе да је учествовао у саобраћајној несрећи у којој је прошле године у Бањој Луци погинуо Никола Ђуровић.

"Најблаже речено, гнушам се на спекулације у појединим медијима у којима се доводим у одређену везу са том саобраћајном несрећом. Лице које је изазвало несрећу признало је почињење дјела, а на лицу мјеста је било много свједока који могу да потврде да ли је било замјене возача", рекао је Чађо новинарима.

Недуго након несреће у којој је Никола изгубио живот, у Бањој Луци су се појавиле приче како је у смртоностој саобраћајној незогди учествовао један високи званичник РС и како је све брзо и успјешно заташкано и замаскирано.

Чађо је на то  одговорио да је жалосно што неки људи злоупотребљавају несреће и трагедије како би се бавили спекулацијама. Породица Ђуоровић недавно је, након састанка са представницима Одбора за безбједност Народне скупштине РС затражила од министра да их прими, што он одбија.

"Адвокат породице Ђуровић је од мене тражио да са њима разговарам, али из одређених разлога тог адвоката нисам желио да примим. Породицу сам упутио да се обрате директору Полиције Републике Српске Гојку Васићу и још једном их позивам да то ураде“, додао је Чађо.

Чађо  је навео да су урађене и додате ДНК анализе које су достављене надлежном тужилаштву.

"Полиција је професионално урадила увиђај, а позивам надлежно тужилаштво да се изјасни, јер све превазилази сваку врсту цивилизованог понашања", рекао је Чађо.
Он је напоменуо да би Васић наредне седмице требало да одржи састанак са породицом Ђуровић и да нема никакав проблем да присуствује том састанку.

Поводом Чађине изјаве, медијима се јавила и мајка погинулог младића Александра Богосановић – Ђуровић чији је коменар нама стигао са адресе “Глас народа“.

Она каже да јој је једна реченица у Чађиној изјави "запала за око"

 "Адвокат породице Ђуровић је од мене тражио да са њима разговарам, али
из одређених разлога тог адвоката нисам желио да примим. Породицу сам
упутио да се обрате директору Полиције Републике Српске Гојку Васићу и још
једном их позивам да то ураде, додао је Чађо." Крај цитата.

Госпођа Ђуровић је пита који су то "одређени разлози" због којих није желио да прими њиховог  адвоката и зар је њему битно ко је адвокат?

– Сваки цивилизован министар у свакој цивилизованој држави, истог момента, кад неко као ми (на жалост) тражи да нас прими и кад оправдано сумњамо у малверзације, за које постоје докази, истог момента одреди вријеме када нас може примити да разговара с нама. (Није хтио ни нас да прими саме, без адвоката). Прво да нас разувјери јаким аргументима у наше сумње у разговору са нама, а друго да он као министар каже да ако је неко из редова полиције и тужилаштва нешто урадио како не треба, и направио малверзацију, стојим вам на располагању да откријем ко је то и скинем љагу са себе и са полиције, тужилаштва и суда – кажу Ђуровићи.

Чађо их ипак није примио и упутио их је директору полиције Гојку Васићу, који је одмах рекао да им стоји на располагању.

Породица наводи, а у вези са случајем, да је Радинковић Ненаду, незапосленом пекару са села Алексића , који је “изнајмио Ауди А4 за који се скупо плаћа дневно изнајмљивање“ – обављено тајно суђење 25.07.2012. на којем је изјавио да није крив? Тада му је додијељен по службеној дужности, иако има свог адвоката, који о том суђењу није имао појма као ни Ђуровићи, а ни остали оштећени који су учествовали у несрећи, којих је званично их  било 7, а у ствари 9, каже се у писму.

– А у тужиластву и полицији Радинковић је рекао да је крив. Да није било нашег
адвоката, ми не бисмо добили тај докуменат. Морали смо чекати 3 сата,
избјегавали су нас, од предсједника суда, па на даље. Не дај Боже никома да пролази
кроз ово кроз шта ми пролазимо. Сад ћу престати, јер бојим се да ћу написати нешто што не бих никако смјела у интересу овог случаја – пише госпођа Ђуровић. 

Никола Ђуровић /21/ подлегао је усљед тешких повреда које је задобио у саобраћајној несрећи 21. аугуста 2011. у бањолучком насељу Раковачке Баре.

Родитељи Николе Ђуровића затражили су крајем јула ове године да се открије истина о погибији њиховог сина.0 КОМЕНТАРА

 1. Ови родитељи су изгубили сина јединца и неће се смирити док не утврде ко им је убио дијете. То Чађи мора бити јасно.

 2. Друг ми је причао, те ноћи да су његове комшије пребиле тог надменог возача, на крају се сакрио у хитну помоћ. Међутим, по граду се прича да је он син неког локалног моћника, отац му је власник неке „елитне“ кафане у Лакташима…

  Не знам зашто се Чаџо осјећа прозваним, али, ако скрива неке информације које могу помоћи истрази онда ЈЕСТ саучесник.

 3. „Адвокат породице Ђуровић је од мене тражио да са њима разговарам, али из одређених разлога тог адвоката нисам желио да примим…“

  😮

  Зар је ово одговор једног тако одговорног лица? Зар је наша и безбједност наше дјеце у рукама оваквих кримоса и бандита?
  Зар није вријеме да се поново дижемо на оружје?

 4. Zađto porodica Đurović, ne kaže ko ih zastupa? Prema ranijim natpisima o ovom slučaju, to je odvjetnik iz Sarajeva, Duško Tomić. Ovaj odvjetnik, je poznat po stvaranju teorija zavjere. Moj utisak da je ovim jadnim ljudima „napunio glavu“ pričama, kako će on pronaći krivca. Ne vjerujem da bi sud osudio nevinog čovjeka, pogotovu, što kako sam čuo postoje dvije svjedokinje, koje su vidjele, osuđenog. Izrečena kazna je u skladu sa praksom koja se izriče kod saobraćajnih nezgoda, čak spada u oštirije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *