Станић: За стање у привреди одговорна Влада и министри

Посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске и члан скупштинског Одбора за пољопривреду Миладин Станић рекао је данас да је за стање у пољопривреди и привреди одговорна влада и некомпентетни министри у њој. Станић је на конференцији за новинаре рекао да је велики проблем актуелне власти што су умијешани у криминал и корупцију. Говорећи о […]

недеља, децембар 23, 2012 / 16:52

Посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске и члан скупштинског Одбора за пољопривреду Миладин Станић рекао је данас да је за стање у пољопривреди и привреди одговорна влада и некомпентетни министри у њој.

Станић је на конференцији за новинаре рекао да је велики проблем актуелне власти што су умијешани у криминал и корупцију.

Говорећи о стању у пољопривреди, Станић је оцијенио да је хаотично.

"Ова година је била тешка, а следећа ће бити још тежа", рекао је Станић, додајући да пољопривредници неће имати ни наредне године редовне исплате подстицајних средстава.

"Око 30 милиона КМ подстицаја из ове године пренеће се и у наредну годину тако да се са плаћањем за 2013. годину неће кренути прије јуна", рекао је Станић.

Он је истакао да нису сразмјерна ванредна средства у буџету за пољопривреду и нови правилник за подстицај у пољопривреди.

"Пољопривреда ће сигурно осјетити терет и назадоваће. Имаћемо све мању производњу и питање је ко ће у оваквом систему остати на нашем тржишту", рекао је Станић.

Он истиче да је потребно више улагања у пољопривреду и да ова влада нема слуха за то.

Многи пољопривредни произвођаћи су приморани да затварају фарме", рекао је Станић, окривљујући акруелну владу да је последњих година вукла погрешне потезе и да смо се зато нашли у тешкој ситуацији.

"Година иза нас је била јако тешка, са мразевима и сушама које су оставиле катастрофалне посљедице на пољопривреду, а влада није повлачила скоро никакве потезе да санира ту ситуацију", рекао је Станић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *