Станари: Кинези потписују уговоре са подизвођачима

Кинеска компанија „Донгфанг“, која је генерални извођач радова на изградњи термоелектране Станари, потписаће данас у Станарима уговор са компанијама из Републике Српске које ће бити ангажоване на изградњи овог електроенергетског објекта. Уговоре са Донгфангом потписаће "МД Перић компани" из Бијељине и "Грађ-промет" из Добоја за извођење дијела грађевинских радова и "Корс" из Лакташа за извођење […]

уторак, март 26, 2013 / 08:13

Кинеска компанија „Донгфанг“, која је генерални извођач радова на изградњи термоелектране Станари, потписаће данас у Станарима уговор са компанијама из Републике Српске које ће бити ангажоване на изградњи овог електроенергетског објекта.

Уговоре са Донгфангом потписаће "МД Перић компани" из Бијељине и "Грађ-промет" из Добоја за извођење дијела грађевинских радова и "Корс" из Лакташа за извођење дијела електро радова, најављено је из Министарства за просторно уређење, грађевинарстрво и екологију Републике Српске.

Свечано потписивање уговора предвиђено је за 11.00 часова у објекту "Електрорадионица" на градилишту термоелектране, уз присуство министра за просторно уређење, грађевинарстрво и екологију Српске Сребренке Голић.

Осим наведених, на припреми и изградњи објеката за потребе термоелектране из обима радова ЕФТ Рудник и Термоелектрана Станари, ангажована су и домаћа предузећа "Елнос" из Бањалуке, "Елинг" из Теслића, "Градип" из Прњавора, "Градитељ" из Теслића, која имају своје кооперанте и добављаче.

Медијима ће бити омогућено снимање свечаног потписивања уговора, а изјаве за новинаре су предвиђене одмах након потписивања.

За све новинарске екипе биће организован дочек испред Управне зграде Рудника од 10.30 до 10.45 часова, одакле ће се заједно кренути према објекту у којем ће бити потписивани уговори.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *