Штаб незадовољних бораца: Борачки додатак је срамно низак

Исплата борачког додатка на годишњем нивоу за демобилисане борце бивше Војске Републике Српске у просјечном износу од 120 КМ за борце прве катогерије, којој су јуче предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић и министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Петар Ђокић дали велики значај у јавности, срамота је за Републику Српску, тврде из Штаба незадовољних […]

субота, март 29, 2014 / 11:42

Исплата борачког додатка на годишњем нивоу за демобилисане борце бивше Војске Републике Српске у просјечном износу од 120 КМ за борце прве катогерије, којој су јуче предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић и министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Петар Ђокић дали велики значај у јавности, срамота је за Републику Српску, тврде из Штаба незадовољних бораца.

 "Срамота је то и за руководство Борачке организације (БОРС) на челу са Пантелијом Ћургузом, који је партнер власти у о понижавању борачке популације", сматрају у овом штабу.

Када се износ који је исплаћен подјели на 12, то онда износи 10 КМ по мјесецу, па се питају чиме ли се то власт у РС  јуче хвалила.

"Друго је питање категоризација према којој се исплаћује борачки додатак, па има оних који ову привилегију не заслужују, а на уштрб оних који су у унифорнми провели од првог до посљедњег дана рата, а не примају борачки додатак", наводе у саопштењу.

Штаб незадовољних демобилисаних бораца ће наставити да, како најављују, прати остваривање захтјева који су упућени са сва три одржана протеста незадовољних демобилисаних бораца.0 КОМЕНТАРА

 1. 120 КМ на годишњем нивоу за људе који су стварали РС. Стварно брука. Гдје је „баја“ да објасни зашто?

 2. И зашто већ неколико година само копи-пејст борачки додатак, а „развој“ који нам главни баја стално представља да не видимо и да нам БН телевизија лаже?

 3. споменко 81, 29.03.2014. 14:32:06

  Ne znam da li ti poznaješ neke ljude sa ovih slika sa protesta ali ja ih vrlo dobro poznajem štp iz rata što sa ulica. Neki od njih nemaju zaista ni 120KM a neki pored državnih poslova i platom preko 1000KM dobijaju tih istih 120KM.
  Sve meni ovo djeluje da je ovo instrumentalizovano, pa evo i ovaj Vukotić, pročitaj mu samo biografiju, pročitaj samo šta je i gdje sve radio posle skidanja uniforme. Mislim da takav čovjek ne može voditi proteste sa ljudima koji imaju 0KM primanja i nekako mi je smiješno da bivši političar, koga kaže politika ne zanima, da vodi proteste boraca protiv boračkeo rganizacije vodeći ih pred zgrade državnih institucija i skandirajući lopovi lopovi.
  Nisu tu meni čista posla, nema logike, ako možeš da povežeš!

 4. imaš li ti nekog kandidata koji bi po tebi mogao voditi ponižene borce, ili si apriori protiv svih onih koji bi se mogli pobuniti?

  da ti nije Ćeranić šta u rodu
  B-)

 5. Није тешко закључити којим цифрама се „гађају“ они између себе,за свој џеп, када овако олако у „воду бацају“ 12 милиона у виду мрвица које никоме ништа не значе.

  А замислимо нпр.неки петогодишњи план са буџетом од 60 милиона(5х12) дати у руке поштеном владару и поштеној и стручној влади, а са овако малом државицом и још увијек богатим ресурсима????

  Нико није тако раслојио,осиромашио,ојадио,поцијепао понизио и завадио овај народ као власт у задњих десетак година.
  А не зато што се нема и није имало!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *