Шта се то збива данас: Вукчевић би ухапсио и Тачија

Тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић рекао је да је потјерница за Хашимом Тачијем у Србији на снази, тако да он може да буде ухапшен ако дође у Београд.  Вукчевић је рекао да је истрага о Тачију у прекиду јер није доступан српским истражним органима. "Централа Интерпола јесте стопирала важење потјернице за Тачијем у другим […]

четвртак, април 16, 2015 / 15:40

Тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић рекао је да је потјерница за Хашимом Тачијем у Србији на снази, тако да он може да буде ухапшен ако дође у Београд.

 Вукчевић је рекао да је истрага о Тачију у прекиду јер није доступан српским истражним органима.

"Централа Интерпола јесте стопирала важење потјернице за Тачијем у другим земљама уз образложење да је реч о највишим албанским функционерима. Међутим, у Србији је на снази, тако да ако овде дође можемо да га ухапсимо", рекао је Вукчевић за Блиц.

Приштинска штампа је јуче објавила да ће замјеник премијера и косовски министар спољних послова Хашим Тачи боравити крајем мјесеца у Београду.

Како је објавила приштинска телевизија Клан Косова позивајући се на неименоване изворе, Тачи ће на позив невладине организације "Амбасадори мира" учествовати на скупу на који су позвани министри спољних послова четири балканске земље.

Упитан да ли Тачијев долазак може да представља неки проблем и да ли се против њега води неки истражни поступак, Дачић је поновио: "Мислим да нема потребе да долази."

"Тај скуп не организује Влада Србије, ја нисам ни планирао да учествујем на том скупу, тако да не верујем да има потребе да Хашим Тачи долази у Београд", рекао је Дачић.

Додао је да информацију о Ташијевом доласку има само из медија.

"Са нама се нико о томе није консултовао, нити је у припреми скупа било који државни орган учествовао", нагласио је шеф српске дипломатије, наводећи да "тако озбиљне ствари не би требало да буду предмет неозбиљног приступа".

"Поштујем рад разних института, НВО, академија, али све што задире у државну политику Србије не може се радити без консултација са Владом", рекао је Дачић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *