Шта поручује Лагумџија: Час за оставку, час неће

Министар спољних послова Босне и Херцеговине Златко Лагумџија изјавио је да неће поднијети оставку, како је то од њега тражено из Републике Српске због гласања за резолуцију о Сирији у Генералној скупштини УН и додао да је то гласање било у складу са уставним овлашћењима. „Што се тиче смене и да ли ћу дати оставку, […]

петак, август 17, 2012 / 08:21

Министар спољних послова Босне и Херцеговине Златко Лагумџија изјавио је да неће поднијети оставку, како је то од њега тражено из Републике Српске због гласања за резолуцију о Сирији у Генералној скупштини УН и додао да је то гласање било у складу са уставним овлашћењима.

„Што се тиче смене и да ли ћу дати оставку, одговор је: ‘Не’. Ја оставку не дајем ономе ко је од мене затражи, већ ономе ко је тражио да ја будем то што сам сад”, рекао је Лагумџија на конференцији за новинаре, преносе медији у БиХ.

Коме се не свиђа оно што ради министар спољних послова, има јасну процедуру за жалбу, поручио је он.

Уколико, рекао је Лагумџија, постоји ентитетска већина која ће изгласати његову смјену, он је спреман да се повуче.

За гласање представника БиХ о Резолуцији о Сирији у Генералној скупштини УН навео је да је ту све урађено према уставним и законским овлашћењима, инструкцијама из Предсједништва БиХ и у складу с опредељењима БиХ према међународним документима, што је он спреман да образложи у државном парламенту.

Раније су агенциј пренијеле да је Лагумџија рекао је да је спреман да поднесе оставку на ту дужност, ако то затражи нека нова већина у парламенту БиХ, што би значило и одлазак СДП-а у опозицију на нивоу БиХ.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *