СРС РС : Режим који у својим редовима има хрватске бојовнике је увреда за РС

Српска радикална странка Републике Српске, сматра срамним и нарочито за српски народ увредљивим то што припадник злогласног хрватског „Збора народне гарде“, Зоран Новаковић, као високи функционер СНСД-а Милорада Додика, обавља важну дужност у бањалучкој Градској управи. Нарочито је срамно то што ова власт, и Милорад Додик лично, српске борце који протестују због тога што су […]

четвртак, март 6, 2014 / 22:38

Српска радикална странка Републике Српске, сматра срамним и нарочито за српски народ увредљивим то што припадник злогласног хрватског „Збора народне гарде“, Зоран Новаковић, као високи функционер СНСД-а Милорада Додика, обавља важну дужност у бањалучкој Градској управи.

Нарочито је срамно то што ова власт, и Милорад Додик лично, српске борце који протестују због тога што су доведени на ивицу егзистенције, назива плаћеницима и издајницима који желе да руше РС, док тај исти режим у сопственим редовима има и оне који су пуцали, у данас обесправљене борце.

На Новаковићев ангажман у хрватским војним снагама, СРС РС је упозоравла јавност и прије више године, али од тада до данас нажалост они којима је то била дужност ништа нису предузели да се оваква срамота спријечи.

Умјесто да смијени хрватког бојовника и извини се грађанима Републике Српске нарочито борцима и порoдицама погинулих у Одбрамбено-отаџбинском рату, режим наставља са нападима пријетњама и увредема слободних медија, организација и појединаца, само зато што не желе да затворе очи пред свакодневном пљачком овог народа коју тај ражим проводи. Најоштирије осуђујемо овакве нападе и дајемо пуну подршку свима онима који се боре за слободу јавне ријечи и заштиту права грађана ове земље која Додиков режим и његови колициони сателити из партија Петра Ђокића и Марка Павића свакодневно газе.

За сваку осуду је то што Милорад Доидик злоупотребљава Пореску управу за притиске на БН телевизију, без које би медијски мрак у Републици Српској био комплетан, док преко медија које контрoлише и које је претворио у режимске билтене шири непојмљиве лажи којим се представници грађанских удружења називају страним плаћеницима и оптужују као непријатељи Републике Српске.

Апсурдно је да режим Милорада Додика, назива неког страним плаћеником и издајником петнаест година након што је ОХР смијенио предсједника Републике Српске Николу Поплашена, само зато што није желио да Милораду Додику да нови мандат за састав владе.

Актулни режим очито подцјењује памћење овог народа који ипак добро зна ко је био миљеник међународних моћника у БиХ.

Знамо такође да нервоза режима незустављиво расте, након пропалог аранжмана са ММФ-ом и покушаја новог задужења РС. Та нарвоза оних који су овај народ оштетили за стотине милиона марака и још толико му дугова наметнули, све је јача како се приближава дан када ће се на изборима суочити са вољом тог истог народа.

Ми им зато и предлажемо, да не чекају октобар, већ да се одмах повуку са власти и тако бар минимално ублаже и положај опљачканог народа и сопствену катастрофу која их почетком јесени очекује.0 КОМЕНТАРА

  1. Ено их брате на буџетским јаслама,ждеру оно што су успијели да отму од српске сиротиње!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *