СРС РС: Позивамо Додика, Радојичића, Ђокића и Гаврановића да поднесу оставке

Српска радикална странка Републике Српске позива предсједника Републике Милорада Додика да поднесе неопозиву оставку због тога што је најпримитвнијим увредама које је упутио директору БН Телевизије потпуно дискредитовао функцију коју обавља. Ни у једној цивилизованој земљи још није збиљежено да се предсједник или неки други званичник тако примитивно односио према медијима и људима који их […]

субота, март 8, 2014 / 07:20

Српска радикална странка Републике Српске позива предсједника Републике Милорада Додика да поднесе неопозиву оставку због тога што је најпримитвнијим увредама које је упутио директору БН Телевизије потпуно дискредитовао функцију коју обавља.

Ни у једној цивилизованој земљи још није збиљежено да се предсједник или неки други званичник тако примитивно односио према медијима и људима који их воде као што је то случај са Милорадом Додиком. Ако би се то и догодило, увјерени смо да таква личност више не би могла обављати функцију коју обавља. Нажалост од почетка владавине режима, на чијем је Додик челу, у Републици Српској су примитивизам и увреде свих оних који не мисле као властодршци постали уобичајена пракса актулне власти.

Додик треба поднијети оставку и због клевета и увреда упућених организаторима недавно одржаних протеста српских бораца у Бањалуци које су он и његови трабанти назвали плаћеницима и рушитељима Републике Српске. Истовремено Додику и његовим сарадницима не сметају хрватски бојовници у властитим партијским редовима.
Колико им је до РС и достојанства српског народа заиста стало, показује и ових дана актуелна афера „Зенга“ у којој је разоткривено да је Зоран Новаковић, високи функционер СНСД-а и начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја у бањалучкој Градској управи, током рата био припадник злогласног хрватског „Збора народне гарде“.

Због овог случаја који је велика увреда за оне који су својом крвљу стварли Републику Српску , позивамо Игора Радојичића, предсједника Народне Скупштине РС, Петра Ђокића министра рада и борачко инвлидске заштите и градоначелника Бањалука Слободана Гаврановића да одмах поднесу неопозиве оставке на функције које обављају.

Радојичић, који је и предсједник градског одбора СНСД-а чији је хрватски бојовник Зоран Новаковић секретар, треба да поднесе оставку јер је, умјесто да се извини онима против којих је СНСД-ов „драговољац“ ратовао и иницира његову смјену, стао у његову отворену заштиту.

Од Новаковића се није оградио ни Петар Ђокић који је заједно са њим обилазио градилишта зграда за смјештај породица погинулих бораца, као ни Слободан Гаврановић који се оглушио о све захтјеве да смијени овог хрватског бојовника са функције у Градској управи. Гаврановић, којем је Новаковић на прошлим изборима био и шеф Изборног штаба, има и законску могућност да га смијени, због чега сноси највећу одговрност за срамоту која се његовим даљим останком на функцији наноси Републици Српској.

Увреде упућене српским борацим, представницима медија и удружења грађана , као и срамна чињеница да је СНСД-овом режиму више стало до хрватског бојовника него до оних који су стварали Републику Српску, срамна су етикета Милорада Додика и режима који представља, а којом ће бити обиљежени на црним страницама историје овог народа.

 0 КОМЕНТАРА

 1. Primitivizam je jedina odlika kojom se krasi naš dragi predsjednik. A i njegovi podanici ne zaostaju mnogo za njim. Kad vidim da oni pričaju o patriotizmu, zlo mi dođe. U ratu se obogatili, nakrali, a ljude koji su stvarali ovu državu, nazivaju najpogrdnijim imenima.

 2. Iluzorne je ocekivati od ovih vlastodrzaca neki moralni cin,p nego vratimo se M.Selimovicu:
  Postoje tri velike strasti, alkohol, kocka i vlast. Od prve dvije se nekako može izliječiti, od treće nikako. Vlast je i najteži porok. Zbog nje se ubija, zbog nje se gine, zbog nje se gubi ljudski lik. Neodoljiva je kao čarobni kamen, jer pribavlja moć. Ona je duh iz Aladinove lampe, koji služi svakoj budali koja ga drži…

 3. Iluzorne je ocekivati od ovih vlastodrzaca neki moralni cin,p nego vratimo se M.Selimovicu:
  Postoje tri velike strasti, alkohol, kocka i vlast. Od prve dvije se nekako može izliječiti, od treće nikako. Vlast je i najteži porok. Zbog nje se ubija, zbog nje se gine, zbog nje se gubi ljudski lik. Neodoljiva je kao čarobni kamen, jer pribavlja moć. Ona je duh iz Aladinove lampe, koji služi svakoj budali koja ga drži…

 4. Није му само примитивизам једина одлика, нажалост ту је и лаж којом се предсједник СНСД-а истиче у гомили.

 5. @Biber, za razliku od fašističkog SNSD-a, SRS RS nije stranka „jednog tipa“, pa se po tvom „stilu“ jasno vidi iz koje obora dolazis.
  Ima li iko normalan da se ne zgržava nad lažima firera u pokušaju koji uskoro neće imati podršku ni „fiktivne teladi“ 🙂

 6. Каква гротеска од „странке“?!
  Како вас није срамота да већ десет година илегално користите име и лого странке Војислава Шешеља?! Колико знам, једини легитимни представник радикала у Српској је СРС Војислав Шешељ а предсједник је Дејан Шантић.
  Ви имате везе са радикалима и радикалсртвом колико и данашњи напредњачки СНС-еурофанатици Аца фон-Гузенбауер дел-ГУИДОјка бин-ЗајеБ и Тома Мастер-Диплома имају везе са Шешељевим СРС-ом, тј. колико садашња Дачићева квислиншка СПС личи на некадашњи, државотворни Милошевићев СПС.
  А све су прилике, да баш толико и данашњи, „реформисани“, „уштројени“, „налицкани“, „јевропски“ Босићев, Савановићев, Ћузуланов СДС „Конрада Аденауера“ и Виталија Кличка има везе са некадашњим ратним и поратним, државотворним СДС-ом са Радованом, Момчилом, Алексом…
  Какви политикантски кокошари, мишеви, преваранти. Тај ваш „срс-рс“ је обични СДС-ов „мутант“, а Михајлица није ништа до Чавићев и Босићев „потрчко“.
  И узгред, не срамотите се више и не рекламирајте ту лажну веб-адресу, јер таква не постоји. Сунце ти калајисано, ови као да су сад искочили из неког скеча Клиза, Пејлина и компаније.
  Вајни „радикали“ и „националисти“, а слизали се са оном фочанском квислиншком пичком Крсмановићем и НСП, који је за шаку америчких долара и власт у свом фочанском беговату спреман да отворено заговара централизацију у „јединствену“ БеХа. Није ми јасно зашто се уопште кандидује у Српској, када већ толико воли „педерацију“.

 7. Шта прави радикали мисле о ситуацији у Републици Српској види се из сљедећих текстова:


  http://srbin.info/2013/05/11/boris-aleksic-napad-na-dodika-kao-uvod-u-rusenje-republike-srpske/

  Борис Алексић:
  Напад на Додика као увод у рушење Републике Српске

  Након окупације РСК 1995. године САД и НАТО пакт су заједно са својим сателитима извршили агресију на Републику Српску у настојању да је униште. Пре тога је њихова агентура отровала и замало убила ђенерала Ратка Младића, важну карику у одбрани српског народа. НАТО је ову операцију у којој је бездушно бомбардовао цивиле осиромашеним уранијумом назвао „Намерна сила“.

  У годинама које су следиле, 800 Срба из Хаџића укључујући и велики број деце умрло је у најгорим мукама од последица НАТО бомбардовања. Иако је био суочен са вишеструко надмоћнијим противником српски народ је помоћу своје Војске Републике Српске, полиције и храбрих добровољаца успео да се одбрани и сачува Републику Српску.

  Од тада до данас трају покушаји разбијања РС од стране Сарајева, Запада и неких муслиманских земаља, који су на сву срећу безуспешни. Међутим, Запад је у новим властодршцима у Београду, нашао савезнике какве никад раније није имао, који су спремни да након укидања српске државности на КиМ, прихвате и утапање РС у БиХ и спроведу до краја НАТО операцију „Намерна сила“.

  Недавно је председник Републике Српске Милорад Додик изнео упозорење да међународни представници после решења питања Косова и Метохије имају план слабљења РС. Према његовим речима, тај план подразумева његову медијску сатанизацију, али овога пута путем српских медија. “Тај план подразумева да сарајевски, бошњачки, муслимански медији престану било какву полемику са мојим политикама, а да се нађу неки медији у Србији, у српском народу, који ће то чинити на истим постулатима на којима су то само неколико година раније чинили муслимански медији путем оних фамозних ’60 минута’”, упозорава Додик.

  Коментаришући ситуацију после потписивања бриселског споразума о КиМ, председник РС је отворено критиковао напредњаке, истакавши да су споразум “веома лако” потписали они у Србији “који су раније били спремни да отпочну рат да одбране Косово”. Према његовим речима, они који су раније “показивали патриотизам”, сада су добро дошли странцима да преко њих и под плаштом “велике приче о интеграцијама” умање значај РС. Додик је поручио да све док постоји Дејтонски споразум, положај РС неће бити угрожен.

  И заиста у решавању „српског питања“ поједини прозападни медији попут «Блица» добили су задатак да нападају СПЦ због њеног става према КиМ, док је другим као што је «Курир» наложено да сатанизују Милорда Додика. Да је (нови) «Курир» близак америчкој амбасади није тајна. Бивши амбасадор САД Мери Ворлик је својевремено дала јавну подршку том листу и похвалила његове акције.

  У јануару, на званичном сајту Амбасаде САД у Београду објављена је похвала «Куриру» као једном од „најтиражнијих листова који препознаје велики допринос Сједињених држава Србији“! Међутим, у медијским извештајима могу да се нађу подаци да иза плана за смену Додика и слабљење РС стоји Александар Вучић. „Српски Елиот Нес“ Александар Вучић има намеру да обори Владу РС и „збрише Додика“ како са одушевљењем јављају муслимански листови.

  „Велики борац против криминала“ у Србији, у којој су наркотици на улици најјефтинији у Европи и могу се наћи у изобиљу, отворено прети председнику Републике Српске и са њим не жели да разговара јер је овај за још увек невиног Мирослава Мишковића изјавио да је помагао РС. Изгледа да Додик није схватио да су сви које ухапси Вучић унапред криви, јер је то важно за имиџ и его лидера напредњака. Наравно из овог корпуса је изузет нарко дилер, терориста и трговац људским органима – правоснажно осуђени Хашим Тачи.

  Да прави циљ напада није Милорад Додик већ српски народ у РС и сама Српска, показује и увредљива изјава Томислава Николића да Србе у БиХ сматра за Босанце иако су Срби у РС гинули да би имали право да се зову Србима и да не би завршили као њихови сународници из РСК. Николићево извињење муслиманима који су у околини Сребренице убили више од 3000 српске деце, жена, стараца и војника, а којима ће се „он поклонити јер су они жртве српског геноцида“ такође представља ударац за РС, истину и међународно право. Председник Србије је дао ову изјаву иако је недавно за италијански часопис „Коријере дела сера“ изјавио да није било геноцида над муслиманима у Сребреници.

  Међутим прави разлози за напад на Милорада Додика и РС, крију се у стратегији прекоокеанских господара из САД, а не у незграпним потезима њихових марионета у Београду. Министар спљоних послова Британије Вилијам Хејг је још 2008. године написао да као највећу опасност на Балкану види Србе и Русију, те да Српску треба утопити у БиХ. Он је на свом блогу у тексту „Морамо да реагујемо како би спречили да Босна постане пала држава“ написао следеће:

  „Вођство ентитета Република Српска наставља са инсистирањем на својој аутономији и позива на могућу сецесију од БиХ. У исто време Русија својим ресурсима помаже овим лидерима. Русија је у Републику Српску довела три своје нафтне компаније и такође изнела предлог да туда прође део гасовода Јужни ток. На тај начин Москва подржава сецесионизам за који су многи у ЕУ мислили да је нестао…“

  Ова изјава представља врхунац цинизма јер је управо Запад разбијао СФРЈ користећи сепаратистичке покрете, али је тачна у делу у којем се наводи да Јужни ток јача Српску. Хејг наставља даље упозоравајући да Срби и Руси заједно раде како би укинули Канцеларију високог представника у БиХ. Подсетимо се да је то она канцеларија којом је руководио Педи Ешдаун бивши агент британске обавештајне службе и функционер кога је Џозеф Бодански оптужио да подржава тероризма и муслимански екстремизам у БиХ. Дакле Хејг би волео да види Републику Српску без нафте и гаса, без Руса и вероватно без Срба. Али он не стаје на том месту. У свом тексту Вилијам Хејг даље пише:

  „Уколико ЕУ прихвати сецесионизам у Босни то ће имати последице и на друге делове Балкана као што су Сањак, Војводина, Прешево у Јужној Србији, као и на Север Косова, да не помињемо Јужну Осетију и Абхазију.“ Ова реч „Сањак“ се односи на Санџак, јер „велики“ енглески стручњак за Балкан не зна ни српски ни турски назив за Рашку област. Хејг на крају истиче да „уколико Србија жели да постане кандидат за чланство у ЕУ, мора да се одрекне Босне…“

  Попут њега и амбасадор САД у Београду Мајкл Кирби изјављује да САД неће на КиМ дозволити појаву нове РС указујући на то да је Српска трн у оку Вашингтону и да је треба укинути. Послушни представници владе у Београду су пожурили да увере Американца да не стварају нову РС на КиМ. Као што видимо прави разлози за напад на Милорада Додика су разбијање РС и руског утицаја на Балкану. Запад добро зна да слабљењем српског народа, РС и Србије, ишчезавају и могућности за озбиљнију стратегију Москве у овом делу света.

  Током 2011. године Додик се састао са тадашњим премијером Русије Владимиром Путином који је пружио пуну подршку Републици Српској и очувању Дејтонског споразума. Двојица лидера су критиковала рад Канцеларије високог представника у БиХ преко које Запад намеће своја решења.

  Додик је изјавио да се противи чланству БиХ у НАТО и да ће се то питање у крајњем случају изнети на референдум у РС, који не би успео јер су Срби против НАТО пакта. Ову изјаву Запад неће опростити Додику. Поред тога, Влада РС је стратешком мегапројекту Јужни ток, пре власти у Београду доделила статус националног пројекта и за разлику од Вучићевог и Дачићевог кабинета пружа му потпуну подршку. Ни овај потез САД и ЕУ нису опростили Додику.

  Поред тога председник РС је изјавио да КиМ не могу бити случај за себе и да би и РС могла да крене тим путем. Након ове изјаве Додика, нежнији министри са Запада, блиски са Вучићем, попут Хејга и Вестервелеа пали су у несвест.

  За разлику од послушних политичара у Београду, Милорад Додик се усудио да нападне шефа британске дипломатије Вилијама Хејга, упозоривши га да се странци превише мешају у послове БиХ и истакавши да Енглез глуми силеџију.

  Председник Републике Српске Милорад Додик је својевремено изражавајући своју љубав према Србији, јавно изјавио да бира Београд, а не Сарајево. Међутим у званичном Београду владају они који су изабрали ЕУ, САД и НАТО уместо Србије – политичари који помажу Западу да избрише српске трагове на КиМ и у РС. У оваквој ситуацији додатно ангажовање Москве даје наду за опстанак Српске, али и целог српског народа.

 8. http://www.in4s.net/index.php/udar-na-republiku-srpsku-zapad-jos-uvek-nije-upotrebio-svoju-najjacu-kartu/

  Борис Алексић: Удар на Републику Српску – Запад још увек није употребио своју најјачу карту

  16 фебруар 2014.

  Већ годину дана у БиХ најављују се демонстрације које ће у потпуности променити политичку карту ове бивше југословенске републике. Тешка економска ситуација је многе грађане Муслиманско-хрватске федерације али и Републике Срспке довела до очајања што је створило плодно тле за избијање немира.

  Почетком овог месеца то се и догодило, али не онако како су се организатори надали. На улицама градова широм БиХ избили су целодневни протести. „Гладни“ су тражили „посао и хлеб“. Запаљена је зграда Председништва БиХ, као и зграде кантоналних влада у Сарајеву, Тузли и Зеници. Премијери тузланског и зеничког кантона поднели су оставке. Протести су избили и у Приједору, Бугојну, Орашју, Лукавцу итд. Повређено је више стотина људи. Међутим, уз све покушаје партија и појединаца да протесте прикажу као борбу грађана за боље услове живота, они се ипак нису проширили на Српску. У „решавање“ проблема на самом почетку су се укључили душебрижници са Запада који већ 19 година потпуно контролишу БиХ и који су узрок највећих проблема у бившој Југославији. Један за другим представници САД и ЕУ су подржали демонстрације. Неки су отишли корак даље призивајући војну интервенцију. Све је рађено према сценарију рушења Републике Српске који су функционери западних обавештајних служби усвојили у Минхену почетком 2013. године, а на који је упозорила обавештајна служба Републике Српске.

  Бриселски споразум као модел за БиХ

  Отправник послова Амбасаде САД у Сарајеву Николас Хил изјавио је да „демонстранти желе да ова земља буде функционална. САД желе то исто. То није превелик захтев.Грађани ове земље не желе да слушају истрошену националистичку реторику етничких подела, него желе да чују како њихови лидери заједно могу постићи тешке компромисе који су неопходни да би БиХ напредовала. САД знају да неопходне реформе могу и треба да дођу из институција БиХ и да се морају уважавати суверенитет и територијални интегритет Босне и Херцеговине…“ Ове речи су све у Србији и РС подсетиле на „тежак компромис“ који су постигли Београд и Тачијева Приштина чији је производ противуставни Бриселски споразум и укидање српских државних институција на КиМ, те подршка напредњака и социјалиста фактичком стварању велике Албаније. Из Хилових речи закључујемо да „тешки компромис“ у БиХ подразумева рушење Дејтона, укидање РС и стварање у пракси унитарне државе којом ће доминирати муслимани и Хрвати. Уосталом запредставнике ЕУ споразум између „Брисела, Београда и Приштине о европској перспективи Србије и Косова“ мора бити модел и за договор између Сарајева, Бањалуке и Мостара и то по убрзаном поступку, пре избора у БиХ.

  Циљ Запада је увлачење БиХ у НАТО пакт

  Шеф британске дипломатије Вилијем Хејг је допунио Хилову изјаву истакавши како је циљ ЕУ да„помогнеме Босни на њеном путу ка чланству у НАТО и ЕУ, тако да може да буде окончана стагнација политике и владе БиХ“. Додао је да очекује да ће то питање добити на важности наредних месеци. Дакле решење за социјалне проблеме и економску беду по Хејгу је чланство у НАТО пакту и ЕУ. Али ове две организације већ потпуно контролишу БиХ скоро две деценије!Њихов високи представник за БиХ има овлашћења без преседана, која га чине сувереним (окупационим) господаром на овој територији. Његове одлуке су јаче од одлука скупштине и владе. Он је изнад устава и Дејтонског споразума јер својим актима сужава права РС гарантована овим међународним уговором. Уосталом да је Запад желео бољу економску ситуацију у БиХ не би својевремено на место високог представника постављао функционера британске обавештајне службе Педија Ешдауна већ неког виђенијег стручњака за економију.Ешдаун се у свом послу највише ослањао на трупе НАТО пакта. Дакле, прави циљ Запада није боља економска ситуација већ увлачење БиХ и целог Балкана у НАТО пакт. Хејг то ни не крије.

  И данас су високи представници ЕУ склони томе да проблеме у БиХ решавају оружаном силом. Високи представник за БиХ Валентин Инцко оценио је да би, ако се стање у БиХ погорша тамо требало послати трупе ЕУ. Инцко, бивши Словен а сада Аустријанац упозорава да ће у сваком случају “Аустрија повећати број својих војника у БиХ.“ Само да се појави неки Гаврило Принцип Аустријанци би одмах интервенисали. Али данас будући да су још увек војно нејаки, што је последица пораза Аустроугарске у сукобу са Србијом, то би за њих урадио НАТО пакт. После Беча своју „храброст“ и „одлучност“ демонстрирао је и „бечки коњушар“ Јелко Кацин. По њему БиХ се демонстрацијама приближила на корак до уласка у ЕУ. Дакле паљење зграда и пребијања на улици су прави пут за чланство у Унији, баш као и у Украјини. Запад очигледно тражи крв на улицама. Из речи представника САД и ЕУ лако је закључити да је по њима Српска са надлежностима датим Дејтонским споразумом препрека на путу БиХ у НАТО и ЕУ.

  Циљ демонстрација је укидање Републике Српске

  Као иницијатор демострација у јавности се појавила неформална група „Удар“ (са симболом истоветним београдском Отпору) која је прва организовала протесте у Тузли. Обесправљени радници су тражили решавање својих социјалних и економских проблема а онда је “Удар” на својој интернет страници позвао на рушење РС и оптужио неке муслиманске вође да слабе БиХ поштујући Дејтонски споразум. Они су затражи и повратак ратног Устава Републике БиХ из 1992. године. Вође демонстрација у Сарајеву су на интернету објавили фотографије на којима су заједно са злочинцем Насером Орићем. Подршку насилним демонстрацијама пружио је реис-ул-улема Исламске заједнице у БиХ Хуснија Кавазовић који је усред протеста изјавио да су “за све проблеме криви творци уставноправног устројства БиХ”. Њему се придружио и санџаклија Фахрудин Радончић, министар унутрашњих послова БиХ и водећи муслимански олигарх, власник Дневног аваза, веома близак вехабијском исламу. Он је као министар полиције толерисао насиље како би се сукоби распламсали. У Београду демонстрације уперене против РС подржала је и Наташа Кандић сарадник САД која је позната по (некажњеном) шамарању прогнаних Срба са КиМ. Подсетимо се да је Наташа Кандић још 2012. године пружила пуну подршку напредњацима и њиховој политици. Том приликом она је позвала на рушење великих (косовских) митова и испуњавање свих ултиматума ЕУ, а управо је тај политички брак изродио противуставни Бриселски споразум.

  Запад жели крвопролиће у БиХ

  Политички аналитичар из Тузле Мехмедалија Нухић изјавио је да има поуздане информације да су организатори протеста у Федерацији БиХ почели да набављају оружје које би требало да употребе против грађана Републике Српске. Нухић истиче да су поједини активисти неформалне организације „Удар“ боравили у иностранству, где су им обавештајне службе ставиле на располагање магацине наоружања. Он је рекао да не постоји ни најмања сумња да је социјални бунт у ФБиХ максимално исполитизован и стављен у функцију насилне унитаризације БиХ. Као што видимо Запад је изазивајући немире у БиХ применио сличну стратегију коју је користио приликом разбијања СФРЈ и коју данас користи у Украјини. САД и ЕУ прво наоружавају милитантне групе, а затим (војно) интервенишу како би „спречили“ даље сукобе. Управо је то сценарио који је призивао Валентин Инцко. Међутим обавештајна служба РС је још почетком 2013. године дошла до снимка конференције у Минхену на којој су представници неких западних обавештајних служби планирали да на овај начин разбију РС.

  Западне обавештајне службе против Републике Српске

  Документа до којих су дошли представници РС у јануару 2013. године а која су прослеђена појединим медијима, указивала су на то да немачки БНД и неке друге западне обавештајне службе имају намеру да изазову немире у БиХ како би укинули Српску. БНД чини све што може да ојача хрватски ентитет у БиХ. У том циљу и саветници Ангеле Меркел захтевају стварање треће изборне јединице као увод у појаву трећег ентитета у БиХ. Као и у случају београдског Отпора, Запад је имао намеру да употреби невладину организацију коју би створио (или преузео) пре почетка операције. Међу учесницима конференције у Минхену били су саветници за националну безбедност земаља ЕУ и директори обавештајних агенција. Као први корак за ову акцију предвиђено је обарање Милорада Додика. Додику су ови планови изгледали као дежа ви, јер је на сличан начин рушен Слободан Милошевић, на жалост уз подршку из РС. Запад и данас окреће српске политичаре једне против других како би потпуно загосподарио српским земљама. Још прошле године појединим медијим је из „врха СНС“ јављено да ће Александар Вучић расписати изборе у марту 2014. године. Исти извор је пренео да ће се лидер напредњака укључити у акцију рушења председника РС. Вучић ће подржати невладине организације и медије у Републици Српској и Србији, чији ће задатак бити да припремају јавност за оно што ће неминовно уследити. Медијима ће тако бити достављена опсежна документација о томе како је предсједник РС стекао огромно богатство у Србији и у Републици Српској. „Све се поклапа и са Вучићевим плановима, који се неће директно мешати у унутрашње прилике у Српској, али ће зато доливати уље на ватру, када год буде имао прилику.“ Знајући за планове БНД-а Додик је учинио све што је у његовој моћи да изглади односе са Вучићем за којег је „Немачка најважнији стратешки партнер Србије“ и који је за Немачку важан „ресурс“ на Балкану. Председник РС је тако подржао противуставни Бриселски споразум и оптужио „квазианалитичаре“ да свађају њега и Вучића.

  Најјача карта Запада

  Протести које је организовао Запад нису се проширили на РС и она се за сада с успехом брани. Исто тако су се бранили и Срби на северу КиМ све до доласка Вучића и Николића на власт. Иако су вође напредњака на предизборним митинзима у Косовској Митровици обећавали да ће поништити споразуме Борка Стефановића са Тачијевом влашћу они су их по доласку на власт прихватили и применили у потпуности. Више од тога Николић и Вучић су подржали противуставни Бриселски споразум којим се брише српска државност на КиМ. Иако се данас, пред изборе и због избора, Александар Вучић састаје са Милорадом Додиком и Младеном Босићем у „настојању да очува стабилност РС“ нико не може да гарантује да се након избора непредњаци неће односити према Србима у РС као што се односе према Србима на КиМ. Могућ је и нешто другачији сценарио. Иако је чак 82 процента грађана Српске против уласка у НАТО пакт настојање Додика да „изглади сукоб“ са Вучићем и опстане што дуже на власти могу да доведу до „приближавања“ РС злочиначком Северноатлантском савезу. То би била порука Западу„после КиМ испоручили смо вамаи Додика и Републику Српску.“ Поред тога високи функционер Додикове странке Ана Тришић Бабић је већ изјавила да би „БиХ имала велике користи од уласака у НАТО.“ У сваком случају за Запад најјача карта у решавању српског питања и коначно стављање под контролу целог Балкана, јесу „кооперативни“ политичари.

 9. Polemiasti sa ovi iz SRS RS je bepredmetno jer oni misle da su nki faktor!!
  Pod hitno treba donijeti zakn po kome bi se utomatski iz registra brisale stranke koje ne predju cenzus a za kandidovanje na novim izborima obavezu da se ponovo registuju.
  Takodje, treba donijeti zakon po kojim stranke ne bi smjele da se finansiraju iz budzeta nego od clanarine cime bi se ustedi poveliki novac!!!x-(

 10. Vjerovatno mislis na Spin doctora, je njegovi od kad su se odvojili nikad nisu bili u Skupstini RS. Ako mislite polemisati o tome ko je autentican a ko nije pogledajte sudsko rjesenje o registraciji i datum registracije. SRS RS ima registraciju od ’92. a ovi spi doctorovi iz 2002. cini mi se. A ime mu je adekvatno djelovanju.

 11. Kakav je ovo amaterizam od stranek, radikali RS-a.
  Ova prevarantska stranka nikad vise nece uci u skupstinu a ne doci na vlast, ne dao Bog. Mozda im neko od vecih opozicionih stranaka baci parce mrva i to je to.

 12. Malom zabcu ce oci ispasti od zelje da bude naki sef. Velike su to muke ljudi moji, nagledao sam se takvih manijaka sa izbuljenim ocima na klinici. Zadnji stadijum je kada pocnu nekontrolisano i bez prestanka brbljati, ritmicno ponavljajuci jedne iste pokrete tela, izgube totalno san, i tako danima dok se ne sruse u katatonicnu obamrlost usled iscrpenosti tela. Pa posle nanovo.. Tuga jedna, a pomoci nema.

 13. драги поданици СНСД-а да сте тако ревносни били у отаџбинском рату а послије рата бранили Републику Срску па ми би били рај на земљи
  Зашто вама смета српска странка, јели то тртеба да идемо у једнопартијски систем? Колико ви плаћате члнарину? Колико добијате да блатите све што је српско?

  Можете ви нас нападати и прогонити али увијек ће бити честитих Срба спремних да вам парирају. да имате образа скинули би маске!

  Успут , ваша оправдања за Новаковића су смијешна. Био сам у Хрватској и знам како су размишљали срби који су остали тамо да живе. Па да је био усташа и један дан, неморално је да буде то што је био и што сада јесте.
  И ко га то брани: ваш предсједник мнеборац и Гаврановић стара комуњара, е црне сте дане дочекали СНСД гавранови

 14. СРС РС је прије више година упозорила на Новаковића и његову прошлост као и на још неке“угледне “ борце СНСД-а. Тада није имао ко да чује наш глас, али видите како се све мијења. Свијећа лагано догоријева, ајд пакујте се полако, вријеме је.

 15. Зорић,

  ваша радикалска упозорења су нам позната деценијама. Није било већих националних штеточина од вас.

 16. Zajebi se Zoricu i zajebi demagogiju radikalske boje. Radikali su najveci rasadnik partijskih preletaca koje je srpska politicka scena videla.
  Ucestvovali su u svim Milosevicevim ujdurmama a sada Vucic iToma zakucavaju posljednje eksere u srpski drzavni sanduk. Dakle, dok uz pomoc Boga i Putina ne pocistimo sve partije necemo ni imati slobodu niti drzavu. Mani se partijskog botovanja i reci nesto pametno ako imas..
  Sta ces reci ako ovaj Novakovic dokaze da su ga samo drzali na evidenciji kao i svkog od nas u mestu prebivalista?

 17. симо ороз
  нервни психијатар

  Добро је што се памти радикална странка, проучите мало историју радикала још од 19 вијека, па да разговарамо, но ви патолошки мрзите све што има српски предзнак тако да је разговор готово немогућ-

  нервнипсихијатар
  Да, и ја се надам да ће Путин и његови наследници успјети сачувати православље а самим тим и нас као народ. Ваша мржња према радикалима лично ме не погађа, идеологија је остала иста као раније и неће се мјењати макар то значило и гашење странке, потпуно је неважно. А расадник кадрова јесмо и то за власт и опозицију.
  Што с етиче Новаковића, потражите његове саборце из позадинске базе, Траписти, банја Лука, они ће вам потврдити да је Новаковић сам описивао своју службу у ЗНГ.

 18. ЗОРИЋ, 08.03.2014. 21:30:17

  “Добро је што се памти радикална странка, проучите мало историју радикала још од 19 вијека“

  немој ме насмијавати, кеве ти! Какве везе имате ви са радикалима из 19.вијека? Прави радикали су монархисти, а ви сте комунистичо-удбашка секта.

 19. ЗОРИЋ, 08.03.2014. 21:30:17

  “Што с етиче Новаковића, потражите његове саборце из позадинске базе,…“

  Опа, а до јуче смо тврдили да Новаковић није био у ВРС.

 20. симо
  јесмо ми за краља, али чим начи коју ријеч српског језика.

  Што се тиче твог Новаковића, споран је и један дан службе у усташкој војсци и његовој моралности да буде то што сада јесте

 21. симо
  Ево сада видим да си нешто лупетао о националним штеточинама. Тачно тако, ми смо користећи национализам толико опљачкали друштвену и државну имовине да ни пар мрава то неби повукао, за разлику од твог предсједника чију имовину нису у стању повући ни жељезнице Републике Српске.

 22. Колико Додик има усташких бојовника у својим редовима? То ће бити питање за његовог сатника Ћургуза?

 23. Харпер,

  О Ћургузу можемо мислити шта год хоћемо, али му нико не може оспорити да је био борчина.
  Рећи некоме ко је одбранио поткозарски народ од усташа да је сатник, може само подивљала есдесовска руља.

  Пичка ти материна

 24. ЗОРИЋ, 08.03.2014. 22:03:04

  “Тачно тако, ми смо користећи национализам…“

  А гдје сам ја рекао да сте ви користили национализам? Везе ви немате са национализмом. Ви сте комуно-удбашка секта формирана у циљу да Србима огади Запад и западне вриједности. Ваш ‘национализам’, да није трагичан, био би најбоља комедија.

 25. Gdje ste ustaše, eno vam Poglavnik puk’o k’o sijalica, pa prijeti ko ucvijeljena baba. hhahahah kako vas nije sramota đubradi lopovska, ništa vam nije sveteto pa vam ne smetaju ni ustaše u vrhu stranke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *