СРС РС: Ако је ова Влада народна, чијa је била претходна!?

Да кабинет Жељке Цвијановић не доноси ништа ново, а поготово да не обећава ништа добро у преивреди, економији, социјалној политици или било ком другом сегменту живота овог народа, јасно је и по представљеном програму, а још више по саставу Владе у којој и даље сједи већина оних министара који су до сада показали само своју […]

четвртак, март 14, 2013 / 13:31

Да кабинет Жељке Цвијановић не доноси ништа ново, а поготово да не обећава ништа добро у преивреди, економији, социјалној политици или било ком другом сегменту живота овог народа, јасно је и по представљеном програму, а још више по саставу Владе у којој и даље сједи већина оних министара који су до сада показали само своју способност за прављење штете, сматрају у СРС РС.

– Јасно је да је власт када је ријеч о формираљу ове Владе одржала само једно обећање, и то оно најгоре – да ће Влада Жељке Цвијановић бити Влада континуитета. Грађани РС који су по својим леђима најбоље осјетили, „благодети“ рада Џомбићевог кабинета већ добро знају шта им се то у континутету обећава и шта од овакве власти могу очекивати. Тај исти народ се, сада пита зашто Владу која представља континуитет до садашње политике режима зову народа, када су и до сада о народу размишљали само онда када му је намијењивана улогу гласачке машинерије – кажу радикали у саопштењу.

У овој странци наводе да су Милорад Додик и његови коалициони партнери, признајући ваљда и сами да од највљених нових импулса неће бити ништа, прије него што је Жељка Цвијановић и засјела на премијерски трон првобитно названу импулс владу преименовали у народну, признајући на тај начин и да досадашље њихове Владе нису биле народне.

– Како ће је до краја мандата ову Владу звати остаје да се види, мада би јој највише одговарло име влада континуираног продубљавања кризе и покушаја привременог спаса СНСД-ове већ прилично потонуле лађе. Није за очекивати ни да ће Жељка Цвијановић испунити своје обећаље о „раздвајању жита од кукоља“ јер када би на такав посао истински прионула, премијерка би се озбиљно суочена са количином кукоља наспрам жита изложила озбиљној опасности да остане без најближих сарадника. Овакав континуитет штеточина и не чуди обзиром да нико није ни очекивао да ће се шминкањем старе бабе створити млада дјевојка. А оваква промјена на челу извршне власти у Републици Српској, на шта смо од почетка упозоравали и није ништа друго него безуспјешно шминкање режима. Уосталом шта би боље и очекивали када и у влади и у скупштинској већини која је изабрала сједе свима добро познати правоснажно осуђени појединци – стоји у саопштењу СРС РС.

Они кажу да се не може очекивати да ће ишта ново, а поготово не боље РС донијети ни она нова трећина министара у Влади, јер све и да и да хоће нови министри не могу поправити штету коју су њихови претходници направили, посебно штету коју је направио Мирослав Миловановић и њему слични, не могу ублажити ни стручност, ни искуство ни бриљантна биографија новог министра пољопривреде Стеве Мирјанића. Јасно је да ништа боља ситуација није ни у другим ресорима Владе РС.

– Српска радикална странка Републике Српске, због тога и истрајава у свом ставу да једино што корисно што Милорад Додик и актуелна власт могу да учине за Републику Српску и њене грађане јесте да се што је могуће прије повуку са својих функција. Свак нови дан њихове владавине је нови корак према понору у који су нас прије седам година повели, зато ће њихово одлазак са чела Републике Српске, представљати први нови импулс ка бољој будућности овог народа, који, увјерени смо више не жели никаво шминкање већ корјените промјене до којих неминовно мора доћи – стоји на крају саопштења.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *