Српски патријарх позива на милосрђе и помоћ

Српска православна црква саопштила је да је патријарх српски Иринеј позвао све људе на „хришћанско милосрђе и братску несебичну помоћ“, а како је прецизирао од сутра се скупља помоћ у храни, одјећи, постељини.  Патријарх је у саопштењу навео да невоља која је задесила подручје Србије и земаља у региону позива нас све на хришћанско милосрђе […]

субота, мај 17, 2014 / 01:10

Српска православна црква саопштила је да је патријарх српски Иринеј позвао све људе на „хришћанско милосрђе и братску несебичну помоћ“, а како је прецизирао од сутра се скупља помоћ у храни, одјећи, постељини.

 Патријарх је у саопштењу навео да невоља која је задесила подручје Србије и земаља у региону позива нас све на хришћанско милосрђе и братску несебичну помоћ.

Како се наводи, патријарх је позвао све стручне, способне и све људе који могу да помогну да се јаве штабовима и представницима државних и локалних власти у мјестима гдје живе и да се ставе на располагање у спасавању људских живота и заштити од поплава.

– Позивамо свештенство, вјернике и све људе добре воље у Београду да од сутра у раним јутарњим сатима код свих храмова почну са прикупљањем помоћи у храни, одјећи, обући и постељини.

Помоћ ће бити прикупљана све док за то буде било потребе.

Такође,истиче се, моле се сви људе добре воље у Отаџбини и расијању да се организовано укључе и свако на свој начин помогне у невољи која нас је неочекивано задесила.0 КОМЕНТАРА

 1. Контроверзан је овај митрополит Амфилохије, али овога пута се слажем са његовим мишљењем да су поплаве Божја казна: ово је заиста Божја опомена!

  Уз потпуно разумевање и сажаљење народних патњи због поплаве библијских размера и уз свест о прстима империје зла у овој још једној србској несрећи – ипак морам да опоменем свој народ због учињених грехова:
  – продаја душе комуњарском ђаволу тииити, „највећем сину наших народа и народности“ и отуђење од Бога,
  – неподношљива лакоћа заборава ватиканско-крватског геноцида над Србљима и Јасеновца као најстрашнијег конц-логора у историји човека,
  – издаја националних интереса Срба на етничким србским просторима изван Србије,
  – нечувен небогоугодан и небратски однос према избеглицама и расељеним Србима,
  – издаја извора духовности, митологије и историје и свете србске земље Косова и Метохије,
  – апсолутно небогоугодан, несрбски и небратски међусобни однос,
  – сможива отуђеност од општих државних, геополитичких и националних интереса нације и народа…

  Сетимо се да је овај митрополит у врме постдејтонског библијског егзодуса Србаља јавно рекао да се народ који се тако безосећајно односи према несрећи и патњи великог дела свог националног бића нема чему од Бога надати!

  Бог ником дужан не остаје…

 2. Виде Даничић, 17.05.2014. 07:03:31
  Čim prorade putevi pravac na liječenje.Ako je iko zaslužan za ovakvo stanje nacije, osim političara, to su popovi, naravno i hodže su isti qrac drugo pakovanje samo što se ono nahebaše majke turcima/srbima muslimanske vjeroispovjesti/bošnjacima… ni oni sami ne znaju šta su toliko su ih shebali.x-(x-(x-(x-(

 3. Ima li prvi bradonja ikakvu kintu da daruje od sebe u ovom vremenu potopa biblijskih razmjera? Ajde bradati zlatoljupče, isprsi se, daj narodu, pa će biti i za novih mercedesa! Postoji li ikakva situacija, bar teorijski, u kojoj bradata družina nešto daje ili uvijek samo uzima?

  Džizuse Krajste, šta ti barabe uradiše od crkve!

  Lijep pozdrav

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *