Српске рукометашице у драми испустиле славу

Мађарска је освојила бронзану медаљу на Европском првенству у рукомету, побједом над Србијом након продужетака 41:38. И поред доброг почетка и вођства 9:6, рукометашице Србије су слабо одиграле већи дио утакмице. У нападу је ишло добро, али је одбрана била слаба. Мађарице су крајем првог полувремена створиле највећу предност (19:16) у 28. минуту, а на […]

недеља, децембар 16, 2012 / 16:12

Мађарска је освојила бронзану медаљу на Европском првенству у рукомету, побједом над Србијом након продужетака 41:38.

И поред доброг почетка и вођства 9:6, рукометашице Србије су слабо одиграле већи дио утакмице. У нападу је ишло добро, али је одбрана била слаба.

Мађарице су крајем првог полувремена створиле највећу предност (19:16) у 28. минуту, а на полувремену су имале плус два – 21:19. Интересантно да су предност стекле када су имале играчицу мање.

Слично се наставило и у другом полувремену.У периоду од 34. до 38. минута и одбрана наше репрезентације је профункционисала, па је Србија са три везана гола успела да изједначи резултат (24:24).

Брзо су Мађарице вратиле предност од два гола, пошто су наше рукометашице правиле техничке грешке када год би стигле у прилику да пређу у вођство. До нове велике прилике да изједначе српске рукометашице стигле су у 53. минуту када је Катарина Крпеж промашила чист зицер за изједначење (31:30).

Чинило се да је Србија сама себи закуцала ексер у сандук, али је у драматичном финишу ипак стигла до продужетка.

Први продужетак Србија је почела и завршила на исти начин – голом Андрее Лекић. Управо је она и најзаслужнија што је наша репрезентација после 65 минута имала предност (37:36).

То је међутим било све од наших рукометашица које су у других пет минута постигле само један а примиле пет голова и на крају су остале без медаље.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *