Српска скијашица поново освојила бодове

Најбоља српска скијашица Невена Игњатовић уписала је нове бодове у Европа купу на слалому у француском Куршевелу. Невена је на свом трећем слалому ове сезоне заузела 18. мјесто у веома јакој конкуренцији у познатом ски центру и тако увећала свој бодовни салдо за 13 бодова, па их сада има 19. Игњатовићева је ове сезоне бодове […]

среда, децембар 19, 2012 / 09:22

Најбоља српска скијашица Невена Игњатовић уписала је нове бодове у Европа купу на слалому у француском Куршевелу.

Невена је на свом трећем слалому ове сезоне заузела 18. мјесто у веома јакој конкуренцији у познатом ски центру и тако увећала свој бодовни салдо за 13 бодова, па их сада има 19.

Игњатовићева је ове сезоне бодове освојила још у шведском Вемдалену, када је била 25.

"Стаза је доста била тврда од Светском купа. Преовлађивале су ледене плоче, снег је два дана непрестано падао и било је врло магловито. Прву вожњу нисам добро скијала, па сам била тек 31. Друга је била далеко боља, јер сам имала укупно девето време, што ми је на крају дало 18. позицију" истакла је Невена Игњатовић.

Наредна трка Невену очекује већ данас, када ће у Куршевелу скијати велеслалом, на стази на којој су се у недељу такмичиле најбоље скијашице данашњице у оквиру Свјетског купа.

Српска скијашица је требало да стартује на тој трци, али је одложила овосезонски деби у елитном такмичењу за трке у Земерингу 29. и 30. децембра. До тада, Игњатовићева ће ове недеље скијати још неколико трка у Француској, у техничким дисциплинама, у којима је и најјача.

Од такмичења у Свјетском купу, Невена ће скијати и на Сљемену, у Марибору и Офтершвангу, а у фебруару је чека Свјетско првенство у Шладмингу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *