Српска се задужује за још 60 милиона марака

Република Српска планира да се задужи за још 60 милиона КМ новом емисјиом дугорочних обвезница.

среда, мај 18, 2016 / 13:41

Република Српска планира да се задужи за још 60 милиона КМ новом емисјиом дугорочних обвезница.

На аукцији, која је заказана за 1. јун, биће емитовано 60.000 хартија, појединачне номиналне вриједности 1.000 КМ. Каматна стопа је фиксна и износи пет одсто на годишњем нивоу.

У Јавном позиву за упис и уплату 16. емисије обвезница РС јавном понудом свим домаћим и страним физичким и правним лицима који је Министарство финансија РС данас расписало наведено је да ће се главница исплаћивати једнократно по доспијећу, по истеку рока од десет година од дана регистрације емисије код Централног регистра хартија од вриједности.

Република Српска емитује дугорочне обвезнице за финансирање буџетских издатака у 2016. години, а у протеклих 15. емисија укупно се задужила за више од 650 милиона марака. 0 КОМЕНТАРА

  1. Čudi me da postoji neko ko kupuje ove trezorske zapise.Ili to čine oni koji moraju.Tako se prodaje budućnost naše djece.Njihova su zbrinuta.Imali iko normalan u ovoj RS da upozori ove iz vlasti na pogubnost ovakvih zaduživanja.Ili oni to znaju i namjerno rade.Dok narodu dođe iz dupeta u glavu biće kasno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *