Српска контратужба јача од хрватске

Савјетник правног тима Србије у спору са Хрватском пред Међународним судом у Хагу Вејн Џордаш сматра да је српска контратужба јача од хрватске и истиче да докази сугеришу да су Хрватска и Фрањо Туђман жељели рат. “Могу да кажем да је српска контратужба јача од Хрватске, тако да мислим да ако пресуда буде да је […]

петак, март 14, 2014 / 12:27

Савјетник правног тима Србије у спору са Хрватском пред Међународним судом у Хагу Вејн Џордаш сматра да је српска контратужба јача од хрватске и истиче да докази сугеришу да су Хрватска и Фрањо Туђман жељели рат.

“Могу да кажем да је српска контратужба јача од Хрватске, тако да мислим да ако пресуда буде да је било геноцида у Хрватској, више очекујем да ће то бити у корист Србије него Хрватске”, рекао је Џордаш за лист “Данас”.

Напомињући да треба сачекати пресуду, он је изнио увјерење да српска тужба дјелује убједљивије.

Овај британски адвокат који је заступао и Јовицу Станишића пред Хашким трибуналом, оцијенио је да је спор између Србије и Хрватске веома компликовано питање које има доста аспеката.

“Ми смо држава учесница спора и видјећемо како ће суд на крају одлучити и шта ће се дешавати, али мислим да је контратужба Србије јача од тужбе Хрватске, рекао је Џордаш.
Он је додао да је Хрватска добро представила своју тужбу, али да мисли да је Србија била убједљивија са својим доказима и тужбом.

“Сви докази у овом случају које сам видио, али и из случаја Јовице Станишића, бившег шефа српске Државне безбедности, којег сам заступао у процесу пред Хашким трибуналом, сугеришу ми да су Хрватска и Фрањо Туђман жељели рат”, навео је Џордаш.

Он је такође рекао да Србија није имала проблема да нађе свједоке који би подржали њену контратужбу, подсјетивши да је више од 200.000 људи протјерано из Хрватске, тако да има доста свједока.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *