Српска фирма Нордеус најбољи послодавац у регији

Београдска компанија „Нордеус” проглашена је за најбољег послодавца у региону за 2012, а о условима у којима раде запослени у овој фирми на интернету круже легенде да су исти као у интернет гиганту Гуглу. Запослени, међутим, тврде да су услови „бољи него у Гуглу”. Оно што издваја „Нордеус” од већине српских фирми, на првом мјесту […]

уторак, децембар 4, 2012 / 19:39

Београдска компанија „Нордеус” проглашена је за најбољег послодавца у региону за 2012, а о условима у којима раде запослени у овој фирми на интернету круже легенде да су исти као у интернет гиганту Гуглу. Запослени, међутим, тврде да су услови „бољи него у Гуглу”.

Оно што издваја „Нордеус” од већине српских фирми, на првом мјесту јесу примања.

– Плате су знатно изнад српског просјека, у рангу с платама које добијају радници у свјетским компанијама које се баве сличном дјелатношћу. То значи да неко ко жели да се бави прављењем компјутерских игара не мора да иде из Србије да би добро зарађивао- каже Никола Чавић, директор развоја у „Нордеусу”, фирми која је међу пет највећих партнера Фејсбука на глобалном нивоу.

Чавић као велику предност рада у овој компанији истиче и могућност професионалног напредовања.

– Сваки наш запослени може о трошку фирме да учествује на стручним скуповима у иностранству, посјећује партнере и размјењује знања и додатно се усавршава. Водимо рачуна о томе да сви буду задовољни јер тако сви дају свој максимум. Амбиција, таленат и креативност су три ствари које свако ко ради код нас мора да посједује. Свим радницима „Нордеуса” се социјална и пензиона давања уплаћују и редовно и приватно, па запослени мање брину о будућности од осталих у Србији, што им омогућава да буду више посвећени послу – каже Чавић за „24 сата”.

А због чега се „Нордеус” пореди са Гуглом, најпожељнијом компанијом за рад у свијету?
Клизно радно вријеме – нико нема обавезу да дође у прописано вријеме на посао, већ је најбитније да задаци на вријеме и квалитетно буду испуњени.

Треба рећи и да је сваког јутра ту доручак, пуни фрижидери хране доступни свакоме за џабе, а иде се толико далеко да постоји и човјек задужен за љуштење воћа како би радници пили квалитетне сокове.

– За ручак смо ангажовали специјалног кувара, који кува само за нас. Свако напише шта жели за ручак идућег дана и то сутрадан има сервирано. Четвртком је на менију нека егзотична кухиња, кинеска, либанска, како се договоримо – каже Александра Перикоти, задужена за људске ресурсе у компанији.

Посебна пажња у „Нордеусу” се посвећује здрављу.

– Сви наши запослени могу да се баве спортом који желе. Уторком играмо фудбал, сриједом неки сезонски спорт, четвртак је резервисан за баскет, а ко жели, може и на картинг, скијање на води, пејнтбол… Здравље нам је на првом мјесту, столови и столице циљано су набављени да задовоље највеће ергономске захтјеве и стандарде – завршава Чавић причу о условима рада у „Нордеусу”.

Сви запослени у „Нордеусу” имају редован годишњи одмор од 20 радних дана годишње, али и прилику да о трошку фирме иду на путовања. „Прошле године смо сви заједно били на Копаонику, ишли смо на сплаварење Таром. То је корисно јер се, поред тога што се сви одморе, тако гради и тимски дух, на који смо посебно поносни јер све битне одлуке у фирми доносимо тимски”, каже Тамара Стојановић из људских ресурса „Нордеуса”.

Сви запослени у „Нордеусу” имају слободу да сами изаберу који ће намјештај имати у својој канцеларији. Они такође могу да изаберу и хардвер (рачунар и осталу опрему) на којем ће обављати свој посао, као и боју зидова у простору у којем раде. Сваки запослени једном годишње добија и најбољи мобилни телефон који у том тренутку постоји на тржишту.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *