Српска: Бања Лука најзадуженија међу градовима

БАЊА ЛУКА – Укупна задуженост општина и градова у Републици Српској /РС/ на крају прошле године износила је 290,4 милиона КМ, а најзадуженија је Бања Лука, која има 76,4 милиона КМ обавеза по основу кредита. Друга по задужености је Бијељина која има 35,6 милиона КМ дуга према кредиторима, наводи "Глас Српске". Међу десет најзадуженијих општина […]

уторак, март 29, 2011 / 09:32

БАЊА ЛУКА – Укупна задуженост општина и градова у Републици Српској /РС/ на крају прошле године износила је 290,4 милиона КМ, а најзадуженија је Бања Лука, која има 76,4 милиона КМ обавеза по основу кредита.

Друга по задужености је Бијељина која има 35,6 милиона КМ дуга према кредиторима, наводи "Глас Српске".

Међу десет најзадуженијих општина је и Приједор са 30,2 милиона КМ, Добој са 15,3 милиона, Србац са 12,7 милиона, Градишка са 9,8 милиона, те Лакташи са 6,9 милиона КМ.

Градоначелник Бање Луке Драгољуб Давидовић рекао је да су сва задужења овог града оправдана, јер се без њих не би могли реализовати пројекти од великог интереса.

Начелник општине Србац Живко Микулић рекао је да је ова општина задужена са око 12 одсто од износа редовних прихода остварених у претходној години, а дозвољено је 18 одсто.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *