Средства од Владе биће усмјерена произвођачима

Директор бањалучког предузећа „Витаминка“ Жарко Микић изјавио је данас да ће средстава од Владе Републике Српске намијењена интервентном откупу тржишних вишкова поврћа, када пристигну, бити усмјерена пољопривредним произвођачима за откуп оних количина које могу да понуде.  Микић је рекао Срни да је "Витаминка" упутила захтјев Влади за субвенционисање откупа сировина и да очекује средства да […]

понедељак, август 6, 2012 / 13:14

Директор бањалучког предузећа „Витаминка“ Жарко Микић изјавио је данас да ће средстава од Владе Републике Српске намијењена интервентном откупу тржишних вишкова поврћа, када пристигну, бити усмјерена пољопривредним произвођачима за откуп оних количина које могу да понуде.

 Микић је рекао Срни да је "Витаминка" упутила захтјев Влади за субвенционисање откупа сировина и да очекује средства да би са подручја Лијевча, Посавине и Семберије могла откупити 50 тона краставаца, између 600 и 700 тона црвене паприке и бабуре, те одређене количине парадајза, патлиџана, цвекле и купуса.

Он је појаснио да је такав захтјев упућен јер је ситуација на тржишту тешка, а пољопривредним произвођачима средства су потребна одмах, те зато што "Витаминка" ради кампањску прераду у сезони и има период "финансијског напрезања" када доспију сировине и када је потребна већа сума новца за откуп ради прераде поврћа.

"Прије тога потребно је исфинансирати амбалажу, те платити раднике, порезе, доприносе и остале текуће трошкове. То је нама значајна помоћ, али и пољопривредним произвођачима који тако могу одмах да дођу до средстава", рекао је Микић.

Влада Републике Српске одобрила је 350.000 КМ "Витаминци" на име интервентног откупа тржишних вишкова поврћа.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *