Срећна нова 2006: Додик, референдум, опет

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је данас да ће, уколико до 2017. године не буде видљивих елемената стабилизације и уважавања ставова Републике Српске, те враћања њених ингеренција у складу са Уставом БиХ, у 2018. години бити предложено Народној скупштини да распише обавезан референдум о статусу Српске.  Додик је на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву, […]

субота, април 25, 2015 / 17:06

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је данас да ће, уколико до 2017. године не буде видљивих елемената стабилизације и уважавања ставова Републике Српске, те враћања њених ингеренција у складу са Уставом БиХ, у 2018. години бити предложено Народној скупштини да распише обавезан референдум о статусу Српске.

 Додик је на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву, по завршетку 5. Сабора СНСД-а, истакао да ће приједлог на референдуму бити самостална држава Република Српска.

"Устав и закон Републике Српске предвиђају референдум, јер ми не проводимо референдум на нивоу БиХ, него на нивоу Републике Српске", појаснио је Додик.

Према његовим ријечима, ово је став СНСД-а који је изнесен у Декларацији "Република Српска – слободна и самостална будућност и одговорност" око којег могу да се окупе и друге странке и невладине организације.

Он је најавио да ће крајем 2017. године бити одржана конвенција СНСД-а на којој ће бити оцијењено да ли је почео процес уважавања ставова Републике Српске и шта ће бити предложено Народној скупштини Српске.

Додик, који је данас поново изабран за предсједника СНСД-а, поручио је да БиХ, да би била европска, прво мора бити Дејтонска и да нема европске БиХ без дејтонске БиХ.0 КОМЕНТАРА

 1. Bilo bi pošteno da SDS na svom kongresu i formalno ozvaniči svoju probosansku politiku i donese Deklaraciju o nedeljivoj građanskoj BiH i utapanju Srpske u turski svet, pa da narod Srpske na referendumu demokratski izabere između te i Deklaracije SNSD-a. Krajnje fer za sve, da se ne zamajavamo više.

 2. Судећи по тренду,овај портал би требао да размишља о преласку на латиничну, западну варијанту и да се коначно приближи „грађанској“ опцији у БиХ (попут Буке и сличних). Овако гајимо илузију да је ово српски портал.

 3. Hahahahaa, evo ga sad biger pleterski kao antipod.

  Simic, izdanak slepersko ronhilsko svercercke loze.

  BigerUUUUUU, dzaba si krecio.

  Bok bigerAntipodU, doci ce tebi stricek prijedor u Tunjice

 4. Nametnuti Dodikov model ekonomije liberalnog kapitalizma od strane ove vlade pre 18 godina predviđa ne samo potpunu rasprodaju indstrije sa svim fabrikama, davanje prirodnih resrsa stranom okupatoru, i prodaju infrastrukture. Nemetnuta privatizacija podrazumeva i privatizaciju i prodaju PIO fonda, prodaju Zravstvenog fonda. Privatizacija obrazovanje već izvršena.
  VIDEĆEMO KAKO ĆE PENZIJE BITI ISPLAĆIVANE I KOLIKO ĆE NAROD PLAĆATI LEČENJE KADA SE PRIVATIZUJU PIO I ZDRAVSTVENI FOND.

 5. Било би поштено да Додик каже, уколико дође до ескалације у случају овог референдума, хоће ли дијелити судбину народа, или ће као и у прошлом рату све посматрати са пристојне удаљености и успут шверцовати дефицитарним робама?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *