Сребреница – У једнособном стану пријављено 20 Бошњака

Девет српских политичких партија, које у Сребреници чине коалицију „За Републику Српску“ упозоравају на све већи број фиктивних гласача у овој општини, нагласивши да има случајева да је на истој адреси у једнособном стану пријављено и по 20 Бошњака.  Због тога најављују да ће од Централне изборне комисије БиХ тражити да са бирачког списка скине […]

четвртак, август 16, 2012 / 13:27

Девет српских политичких партија, које у Сребреници чине коалицију „За Републику Српску“ упозоравају на све већи број фиктивних гласача у овој општини, нагласивши да има случајева да је на истој адреси у једнособном стану пријављено и по 20 Бошњака.

 Због тога најављују да ће од Централне изборне комисије БиХ тражити да са бирачког списка скине све фиктивне гласаче, који су пријавили мјесто боравка у Сребреници, а не налазе се на тим адресама.

"Немогуће је да по 20 људи борави у једнособном стану у Сребреници и због тога очекујемо од ЦИК-а да онемогући манипулације гласовима – рекао је "Гласу Српске" предсједник ОО СДС-а Момчило Цвјетиновић.

Он очекује да ће МУП Републике Српске, послије провјера и пријава, о томе обавијестити и ЦИК.

На погубну политику фиктивних гласача упозорава и предсједник СНСД-а у Сребреници Радомир Павловић.

"Зар није дискриминација што су Бошњаци у локалној власти, захваљујући фиктивним гласовима који су у врећама стизали у Сребреницу и уз помоћ међународних организација, обновили куће које им сада зјапе празне и служе као викендице. С друге стране имамо опустошена српска села Ратковићи, Крњићи и Радошевићи у којима нема повратника", истакао је Павловић.

Члан Општинског одбора ДНС-а Зоран Грујичић сматра да је 12 година владавине Бошњака и превише за Сребреницу.

Предсједник сребреничког ПДП-а Цвијетин Максимовић каже да се због разних злоупотреба буџетских средстава ускоро може очекивати финансијски колапс општине.

Према сазнањима "Гласа Српске", на адресама сребреничких породица Налић, Aхметовић и Дураковић пријављено је по двадесетак Бошњака, који не живе у Сребреници.0 КОМЕНТАРА

  1. ЦИК ту не може ништа и не видим зашто се бавимо овим. Имамо Закон какав имамо, имали смо опструкције приликом доношења Закона о пребивалишту управо из ових разлога и тачка. Умјесто што се константно прича о овоме треба да се види шта заиста можемо да урадимо.

    Прво, врло је важно да се опет није пристало на посебна правила за Сребреницу. Друго, важан је заједнички кандидат српских партија. Успјело се у томе и то је за похвалу.

    Сада, ко год да буде начелиник… кључна ће да буде помоћ Владе. Србима тамо нико није помогао. Муслимани су имали помоћ са неколико страна, па и од Владе Републике Српске, поготово. Срби су игнорисани са свих страна, српска села су као из филмова страве и ужаса, спаљена до темеља, без живе душе… страшно је само да се види како изгледају.

  2. Неки кажу да је РЕПУБЛИКА СРПСКА држава,е па на овом ће се доказати да ли је то стварно или је то демагогија! Ако су ове тврдње истините,онда полиција и правосуђе имају пуне руке посла јер како је могуће да 20 или 30 људи *живи* у једнособном стану?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *