Сребреница: Сви се договорили да сви буду већина

Представници политичких партија договорили су се данас да ће скупштинску већину у Сребреници чинити сви одборници у новом сазиву локалног парламента, изјавио је након састанка предсједник сребреничког СНСД-а Радомир Павловић. Павловић је прецизирао да је договорено да у понедјељак, 31. децембра, буде одржана конститутивна сједница на којој ће бити изабрани предсједник и потпредсједник Скупштине општине […]

уторак, децембар 25, 2012 / 15:18

Представници политичких партија договорили су се данас да ће скупштинску већину у Сребреници чинити сви одборници у новом сазиву локалног парламента, изјавио је након састанка предсједник сребреничког СНСД-а Радомир Павловић.

Павловић је прецизирао да је договорено да у понедјељак, 31. децембра, буде одржана конститутивна сједница на којој ће бити изабрани предсједник и потпредсједник Скупштине општине /СО/ те Комисија за избор и именовања како би се припремила наредна сједница на којој ће бити обављена остала именовања.

Он је рекао да је постигнут договор да предсједник и секретар СО, замјеник начелника општине и два начелника одјељења буду из реда српског народа и да очекује да ће тај договор бити испоштован као и договор о директорским и осталим функционерским мјестима у фирмама и установама чији је оснивач СО Сребреница.

Члан Предсједништва СББ БиХ Абдурахман Малкић изјавио је да су се Срби и Бошњаци у Сребреници договорили без ичијег посредовања да формирају општинску власт која ће радити у интересу Сребренице и свих њених грађана и да је то најљепша новогодишња честитка за њене становнике.

Предсједник сребреничког СДА Садик Ахметовић изјавио је да је данас сачињен и потписан квалитетан међустраначки споразум који омогућава да се оствари сарадња свих субјеката и подигну квалитет и услови живота на подручју ове општине.

Предсједник СДП-а у Сребреници Хакија Мехољић рекао је да овај споразум даје наду да се реализује заједничка платформа коју су представници странака данас потписали и да њена реализација омогући услове за живот у овој средини.

Одборник Српске напредне странке Никола Симић изразио је наду да ће овај договор омогућити подршку начелнику општине и да ће широка скупштинска већина створити услове да Сребреница изађе из реда неразвијених општина.

Изражавајући задовољство начелник општине Ћамил Дураковић честитао је страначким представницима што су превазишли предизборне оптужбе и договорили да се заједничким наступом стварају услови за развој и бољи живот у овој општини, а да та сарадња омогући бољу и успјешнију сарадњу и са Бањалуком и са Сарајевом.

У новом сазиву Скупштини општине Сребреница биће по 11 српских и бошњачких одборника и један одборник припадник ромске мањине. Ово ће вјероватно бити једина општина у БиХ у којој неће бити ниједног одборника у опозицији.

Конститутивна сједница Скупштине општине Сребреница најављена је за понедјељак у 10.00 часова./Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *