Сребреница: Смијењен предсједник парламента Радомир Павловић

Одборници Скупштине општине Сребреница данас су, на иницијативу начелника општине Ћамила Дураковића, тајним гласањем смијенили предсједника парламента ове локалне заједнице Радомира Павловића. За смјену је гласало 16, а против је био један од присутних 17 одборника. Скупштина општине Сребреница броји укупно 23 одборника, а шест их није било на гласању за разрјешење Павловића. На посљедњој […]

понедељак, јун 30, 2014 / 20:28

Одборници Скупштине општине Сребреница данас су, на иницијативу начелника општине Ћамила Дураковића, тајним гласањем смијенили предсједника парламента ове локалне заједнице Радомира Павловића.

За смјену је гласало 16, а против је био један од присутних 17 одборника. Скупштина општине Сребреница броји укупно 23 одборника, а шест их није било на гласању за разрјешење Павловића.

На посљедњој сједници Скупштине општине 19. јуна, на иницијативу Дураковића, осам одборника из СДА и СДП БиХ потписало је захтјев за смјену Павловића и та иницијатива добила је подршку 14 од укупно 23 одборника, међу којима неких из српских странака.

Против те иницијативе били су само одборници СНСД-а, чији је Павловић члан.

Дураковић је данас образложио да је иницирао смјену Павловића, између осталог, због немогућности сарадње и због тога што је у периоду поплава и ванредног стања дјеловао самоиницијативно и није сарађивао са Штабом цивилне заштите.

На сједници је указано да, према Пословнику о раду Скупштине општине, када се ради о изјашњавању о повјерењу предсједнику Скупштине општине сједницом треба да предсједава потпредсједник, што данас није био случај.

Тек након изјашњавања за приступање гласању за разрјешење Павловића, сједницом је почео предсједавати потпредсједник Хамдија Фејзић.

Након бројних жалби на резултате локалних избора 2012. године у Сребреници и указивања српских странака на бошњачки изборни инжењеринг, те дужих међустраначких усглашавања, ипак је дошло до конституисања локалне власти када су се страначки представници договорили око расподјеле власти у општини и управљачким структурама фирми и установа.

Све странке, које су имале одборнике, потписале су платформу о заједничком дјеловању у Скупштини општине Сребреница, чиме су сви одборници формирали скупштинску већину и ова општина била је једина у Републици Српској и БиХ која није имала опозицију.

Многи политички активисти и грађани тврдили су да се ради о неприродној и неодрживој коалицији странака са различитим и непомирљивим програмским циљевима и начином њихове реализације из српског и бошњачког блока и да та скупштинска већина не може дуго опстати, јер је „формирана да би се задовољили интереси страначких лидера око расподјеле власти у општини и локалним фирмама и установама“.

Неки одборници незадовољни скупштинским радом и одлучивањем иступили су раније из већине, а врхунац неповјерења и политичке нетрпељивости и супротстављености ставова и програма показала је данашња смјена предсједника Скупштине општине.0 КОМЕНТАРА

 1. Ova dokurčeva slina pavlović, koji živi u srbiji u ljuboviji i ima nekretnine u beogradu, je više lošeg učinio Srpskom narodu u srebrenici, od svih balija…
  Treba govna smjeniti!

 2. Pro srbi iz SNSD-a glasaće protiv smjene zalatka lagumdžije sa mjesta ministra vanjskih poslova…

  „Osim Kluba zastupnika SDP-a koji broji osam članova, protiv inicijative glasat će i zastupnici Kluba SNSD-a iz bosanskohercegovačkog entiteta RS koji broji također, osam članova.“

 3. Драгосере,

  И шта би сад СНСД требао да уради?
  Да подржи иницијативу СББ и СДА да би доказао да је просрпска странка.
  Вама је Бакир постао мјера српства.
  Стварно је талалук зглајзо.

 4. Отресли га СНСД-ови парнтери СДА и СДП ко слину, то је та кооперативна политика СНСД-а, њиховог вође и осталог криминалног шљама. Шта се могло друго очекивати, чим понестане народних пара са којима је Додик куповао мјесто својим службеницима у тим локалним парламентима, следи паковање и нога у дупе. Шта очекује СНСД-е овог пута од СДС-а, фонд солидарности за чланове СНСД-а? Протест испред заједничких (СНСД-е, СДП-е и СДА) институција?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *