Сребреница: Пoчели припремни радови на коповима боксита

На површинским коповима сребреничког Рудника боксита у Подравању поново су почели радови на скидању откривке и припреми за екплоатацију руде. Посљедње сњежне падавине прекинуле су тек започете припремне радове након зимске паузе и тиме одгодиле почетак експлоатације, која ускоро треба да почне. „Уколико се стабилизују временски услови, прве тоне руде очекују се у мају“, каже […]

петак, април 17, 2015 / 12:35

На површинским коповима сребреничког Рудника боксита у Подравању поново су почели радови на скидању откривке и припреми за екплоатацију руде.

Посљедње сњежне падавине прекинуле су тек започете припремне радове након зимске паузе и тиме одгодиле почетак експлоатације, која ускоро треба да почне.

„Уколико се стабилизују временски услови, прве тоне руде очекују се у мају“, каже директор овог предузећа Младен Радић.

Он је изразио наду да ће ове године бити повољније временске прилике него лани, када је због поплава експлоатација руде почела тек у августу, као и да ће успјети да надокнаде прошлогодишњи губитак и заостатак у експлоатацији и испоруци уговорених количина руде.

Радић очекује да ће бити реализован овогодишњи план експлоатације од 170.000 тона ископане руде боксита.

Он је истакао да је, осим неизвршења прошлогодишњих планова, финансијска ситуација у руднику знатно повољнија него прошле године.

„Запосленима касне три плате, али се исплаћују сваког мјесеца. Очекујемо да ћемо са почетком испоруке руде зворничкој `Алумини` надокнадити заостале плате и створити услове за редовно измиривање осталих обавеза“, закључио је Радић. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *