Сребреница: Платформа за исправан попис

Српске политичке партије из Сребренице, које су на протеклим изборима чиниле „Коалицију за Републику Српску“, и 15 удружења и локалних невладиних организација израдиће заједничку платформу за попис станивништва на подручју ове општине. Из ове коалиције наводе да је намјера да платформа буде документ о заштити националног интереса Срба и борби овог конститутивног народа за равноправност […]

среда, децембар 12, 2012 / 15:43

Српске политичке партије из Сребренице, које су на протеклим изборима чиниле „Коалицију за Републику Српску“, и 15 удружења и локалних невладиних организација израдиће заједничку платформу за попис станивништва на подручју ове општине.

Из ове коалиције наводе да је намјера да платформа буде документ о заштити националног интереса Срба и борби овог конститутивног народа за равноправност у Сребреници, те да се спријече евентуалне махинације приликом пописа становништва, односно да се не понови инжењеринг као приликом регистрације бирача за прошле изборе.

Платформа треба да дефинише и активности које ће њени потписници предузети да би се извршиле припреме и попис квалитетно и свеобухватно обавио.

У изради платформе, осим политичких партија, учествоваће представници Борачке организације и Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Удружења студената, те још 12 невладиних организација са сједиштем у Сребреници и Скеланима, чији је циљ да на тај начин заштите национални интерес српског становништва ове општине и зауставе његову мајоризацију.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *