Сребреница – Леци на српским кућама са позивом на протјеривање

У Сребреници су ноћас испред зграда и кућа у којима живе српске породице остављани леци са насликаним љиљаном и позивом на протјеривање Срба из овог града, потврђено је Срни у Центру јавне безбједнисти Бијељина.  На летку, који није потписан, уз поруку "Гласајмо за Сребреницу" наводи се, између осталог, да је овај град "био и биће […]

субота, август 11, 2012 / 18:46

У Сребреници су ноћас испред зграда и кућа у којима живе српске породице остављани леци са насликаним љиљаном и позивом на протјеривање Срба из овог града, потврђено је Срни у Центру јавне безбједнисти Бијељина.

 На летку, који није потписан, уз поруку "Гласајмо за Сребреницу" наводи се, између осталог, да је овај град "био и биће бошњачки".

„У име Алаха, милостивог, самилосног! Нека се казни сваки Србин због геноцида у Сребреници, нека освета буде правда за Србе, нека прва брачна ноћ буде наш завјет, нек` се сви Срби протјерају из Сребренице, Сребреница је била и биће бошњачка!“, пише у тексту.

Полиција је извршила увиђај и истрага је у току.

Предсједник Борачке организације Сребреница Милош Миловановић рекао је Срни да су леци углавном стављани испред српских станова, што показује какав је циљ Бошњака за предстојеће изборе.

„Из овога се види да је порука јасна, и да је све речено. Начин на који се ушло у кампању за предстојеће локалне изборе показује да, ако Бошњаци побиједе у Сребреници, за српски народ ту опстанка неће бити“, сматра Миловановић.

Заједнички кандидат СНСД-а и СДС-а за начелника Сребренице Весна Кочевић истакла непријатно је изненађена због летака који су увредљивог садржаја и навела да је овај случај узнемирио међу српско становништво.

„Онај ко је писао, имао је намјеру да унесе немир међу српске становнике Сребренице“, оцијенила је у изјави Срни Кочевићева.

Замјеник начелника општине Сребреница Ћамил Дураковић рекао је Срни да је огорчен оваквим порукама, те да гарантује да то Бошњаци нису урадили.

Према незваничним подацима, у Сребреници је око 1000 новорегистрованих Бошњака и око 200 Срба.

Павловић: Дураковић главни креатор оваквих активности

Леци који су ноћас остављени у Сребреници са позивом на протјеривање Срба, покушај су застрашивања српских бирача да не би изашли на предстојеће локалне изборе,а један од главних покретача оваквих активности је замјеник начелника општине Ћамил Дураковић,сматра предсједник сребреничке Скупштине општине Радомир Павловић.

"Дураковић користи буџет општине за предизборну кампању и његов задатак је да Сребреницу `истргне` из Републике Српске", рекао је Срни Павловић.

Он сматра да ово представља "још један специјални рат против против Срба".

Павловић је истакао да су немогући услови за живот српског становништва под бошњачком влашћу, јер се на сваком кораку наилази на дискриминацију.

У Сребреници су ноћас испред зграда и кућа у којима живе српске породице остављани леци са насликаним љиљаном и позивом на протјеривање Срба из овог града, потврђено је Срни у Центру јавне безбједнисти Бијељина.

На летку који није потписан, уз поруку "Гласајмо за Сребреницу", наводи се, између осталог, да је овај град "био и биће бошњачки".

Гласаћу за Сребреницу: Кривична пријава против неидентификованог аутора

Грађанска иницијатива "Гласаћу за Сребреницу" најавила је да ће у понедјељак, 13. августа, поднијети кривичну пријаву Окружном тужилаштву Бијељина са захтјевом за покретање истраге против неидентификованог аутора и дистрибутера летака растураних у Сребреници у којим са позива на протјеривање Срба.

Иницијатива "Гласаћу за Сребреницу" у саопштењу најоштрије осуђује садржај и ауторе ових летака, те тражи од МУП-а Републике Српске покретање истраге.

"Тражимо од МУП-а РС да покрене истрагу, јер је садржај летка такав да изазива националну, расну или вјерску мржњу, раздор или нетрпељивост што је кривично дјело", наводи се у саопштењу Грађанске иницијативе.

Окружно тужилаштво у Бијељини захтијева да сребреничка полиција истражи случај растурања летака у Сребреници у којим се позива на протјеривање Срба и поднесе извјештај.

Дежурни тужилац бијељинског Окружног тужилаштва рекао је Срни да полиција има задатак да прикупи што више летака и ово кривично дјело оквалификују као распиривање националне и вјерске мржње и нетрпељивости.

Из Центра јавне безбједности Бијељина раније је Срни речено да је полиција извршила увиђај и да је истрага у току.0 КОМЕНТАРА

  1. Ево неких Рамштајнових пајдаша…

    Рамо,сад је време да се крене у рат,скупите се на некој њиви и порокајте се до миле воље.

  2. Mr Biggy, 11.08.2012. 19:50:42

    Хехе..коњино, ово је прилика да ти и твоји „браниоци РС“ додик и компанија стварно то и урадите а не да само брбљљате о одбранама!
    Што се мене тиче јебе ми се и за тебе и за те алахове снсд-овце све су то иста говна, овакве ствари су политички исконструисане и не би ме чудило да су смишљене баш од снсд талибана!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *