Сребреница чека кесе, Братунац и Вукосавље добиле српске странке

Заједнички кандидат српских странака за начелника општине Сребреница Весна Кочевић води, према прелиминарним резултатима данашњих избора, са 3.496 освојених гласова, речено је Срни у Општинској изборној комисији. Према овим резултатима, независни кандидат Ћамил Дураковић, који је имао подршку свих бошњачких партија, добио је 2.923 гласа, док је независни кандидат Радојица Ратковац добио повјерење 1.296 бирача. […]

недеља, октобар 7, 2012 / 23:26

Заједнички кандидат српских странака за начелника општине Сребреница Весна Кочевић води, према прелиминарним резултатима данашњих избора, са 3.496 освојених гласова, речено је Срни у Општинској изборној комисији.

Према овим резултатима, независни кандидат Ћамил Дураковић, који је имао подршку свих бошњачких партија, добио је 2.923 гласа, док је независни кандидат Радојица Ратковац добио повјерење 1.296 бирача.

На изборе у Сребреници изашло је 8.091 бирач, или 69 одсто од укупно 11.316 редовних гласача.

У ове прелиминарне резултате нису ушли подаци о гласовима у одсуству и на непотврђеним гласачким листићима, па остаје неизвјесно ко ће бити побједник ових избора, јер су за гласање у одсуству регистровани у највећем броју Бошњаци.

Тек када се саберу сви подаци у Централној изборној комисији БиХ знаће се побједник избора у Сребреници, будући да 2.783 бирача који гласају нису обухваћени извјештајем Општинске изборне комисије.

Ипак, симпатизери Ћамила Дураковића вечерас су славили и колона возила са истакнутом ратном заставом са љиљанима такозване Армије БиХ и бошњачких странака прошла је вечерас, нешто послије 21.00 час улицама Сребренице.

У општини Вукосавље је на локалним изборима побиједио заједнички кандидат СНСД, СДС, ПДП, СП И ДНС Борислав Ракић, потврђено је у Општинској изборној комисији /ОИК/Вукосавље.Ракић је освојио 1.161 глас, за шест гласова више од кандидата СДА Елвира Хаџиомеровића.

На изборе у овој општини изашло је 2.397 гласача од њих 3.142, колико је уписано за гласање на редовним бирачким мјестима.

Кандидат СДС-а за начелника општине Братунац Недељко Млађеновић, према првим прелиминарним резултатима, освојио је 3.432 гласа, а кандидат СНСД-а Миладин Јовановић 2.700 гласова, речено је у Изборном штабу братуначког СДС-а.

Кандидат Савеза СДА-Странка за БиХ Рефик Бегић добио је 1.300 гласова и очекује се да би могао добити још неколико стотина гласова у одсуству и поштом, али тај број не може угрозити Млађеновићеву побједу, додају у Изборном штабу.0 КОМЕНТАРА

  1. Ово ми је посебно драго. На осноу вијести до којих се може доћи на основу медија сам очекивала осипање српских гласова, посебно у Братунцу, али то се на срећу није десило. Нови-стари начелник и није неко идеално рјешење имајући у виду претходна искуства са истим, али Братунац је посебно важан за Српску, у емотивном смислу. Апел на власти на свим нивоима да се помогне овој општини у којој су Срби масовно страдали. Братунац и Трново су мјеста највећег страдања Срба у протеклом рату.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *