Србија уз НАТО, Русија спремна за рат

Украјина и САД покренуле су опсежне војне маневре у западној Украјини, где учествују војници 16 земаља, међу којима је и Србија, саопштено је у Кијеву. Маневри се одвијају на огромном војном полигону у Јавориву, близу границе с Пољском, преноси Бета. У вежбама учествују тенкови и амерички хеликоптери који ће надлетати то подручје, што може да […]

уторак, јул 21, 2015 / 19:03

Украјина и САД покренуле су опсежне војне маневре у западној Украјини, где учествују војници 16 земаља, међу којима је и Србија, саопштено је у Кијеву.

Маневри се одвијају на огромном војном полигону у Јавориву, близу границе с Пољском, преноси Бета.

У вежбама учествују тенкови и амерички хеликоптери који ће надлетати то подручје, што може да изазове незадовољство суседне Русије.

"Војници 18 земаља учествују у вежбама, чиме је показана велика подршка Украјини у борби за очување суверенитета", изајвио је украјински командант Олександер Сивак и додао да ће маневри названи "Неустрашиви чувар" трајати две недеље.

Поред војника из Србије, у маневрима учествују војници из Азербејџана, Бугарске, Канаде, Естоније, Грузије, Румуније, шпаније, Турске, Немачке, Велике Британије, Летоније, Естоније, Молдавије, Норвешке и Пољске.

Војне вежбе се одвијају док се украјинске снаге безбедности боре против проруских побуњеника на истоку земље.

У том сукобу започетом у априлу 2014. године погинуло је више од 6.500 људи.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *