Србија у најслабијем шеширу на жријебу за ЕП

Кошаркашка репрезентација Србије на жријебу за првенство Европе у Словенији 2013. године биће у најслабијем шестом шеширу, саопштено је данас из Европске кошаркашке федерације. Уз Србију у шестом шеширу биће Чешка, Израел и Шведска. Учесници шампионата подијељени су у шест група на основу резултата, па су у прва два шешира седам најбољих са претходног првенства […]

среда, септембар 26, 2012 / 18:13

Кошаркашка репрезентација Србије на жријебу за првенство Европе у Словенији 2013. године биће у најслабијем шестом шеширу, саопштено је данас из Европске кошаркашке федерације.

Уз Србију у шестом шеширу биће Чешка, Израел и Шведска.

Учесници шампионата подијељени су у шест група на основу резултата, па су у прва два шешира седам најбољих са претходног првенства у Литванији који су изборили директан пласман, плус Велика Британија као учесник Олимпијских игара.

У трећем шеширу су непоражене селекције из квалификација (Италија, Хрватска, Њемачка и Црна Гора), а у последња три шешира су селекције распоређене на основу односа побједа и пораза.

ПРВИ ШЕШИР: Шпанија, Француска, Русија, Македонија.

ДРУГИ ШЕШИР: Литванија, Грчка, Словенија, Велика Британија.

ТРЕЋИ ШЕШИР: Италија, Хрватска, Њемачка, Црна Гора.

ЧЕТВРТИ ШЕШИР: Финска, Пољска, Украјина, Босна и Херцеговина.

ПЕТИ ШЕШИР: Грузија, Белгија, Летонија, Турска.

ШЕСТИ ШЕШИР: Чешка, Србија, Израел, Шведска.

Жреб ће се одржати 18. новембра у Љубљани, а првенство Европе на програму је од 4. до 22. септембра 2013. године.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *