Србија: Спортски клубови дугују држави више од 38 милиона евра

Спортски клубови у Србији дугују држави више од 38 милиона евра, пише београдски дневник „Блиц“. Послије сазнања да су "Партизан" и "Војводина" под истрагом УЕФА због пореских дугова, лист је дошао до информације да је дуг спортски колектива према држави, када су у питању разни порези и доприноси, као и дуговања према јавним предузећима, нешто […]

недеља, децембар 2, 2012 / 10:26

Спортски клубови у Србији дугују држави више од 38 милиона евра, пише београдски дневник „Блиц“.

Послије сазнања да су "Партизан" и "Војводина" под истрагом УЕФА због пореских дугова, лист је дошао до информације да је дуг спортски колектива према држави, када су у питању разни порези и доприноси, као и дуговања према јавним предузећима, нешто већи од 38 милиона евра.

Помоћник министра омладине и спорта Србије Драган Атанасов рекао је да то министарство нема овакве податке "нити су рађене такве анализе".

Атанасов наводи да је однос учешћа финансирања из јавних извора и из приватног сектора у Словенији 39 према 61 одсто, у Њемачкој 17 према 83, у Холандији 13 према 87, а у Италији 19 према 81 одсто.

"Видимо да је веома значајан утицај приватног сектора у финансирању клубова али, што је такође интересантно, код нас није било могуће да дођемо до јавних података о уделу у финансирању клубова из различитих извора финансирања – како приватних, тако и јавних", примијетио је Атанасов.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *