Србија расписала потјерницу за Муратом Шабановићем

Србија је расписала Интерполову дифузну потјерницу за Муратом Шабановићем из Вишеграда, ратним командантом Другог батаљона Прве подрињске бригаде, тзв. Армије Републике Босне и Херцеговине, који је познат по ситуацији у Вишеграду када је у априлу 1992. године путем ТВ екрана генералу ЈНА Милутину Кукањцу пријетио да ће дићи узрак брану на Дрини и да ће […]

петак, март 22, 2013 / 11:37

Србија је расписала Интерполову дифузну потјерницу за Муратом Шабановићем из Вишеграда, ратним командантом Другог батаљона Прве подрињске бригаде, тзв. Армије Републике Босне и Херцеговине, који је познат по ситуацији у Вишеграду када је у априлу 1992. године путем ТВ екрана генералу ЈНА Милутину Кукањцу пријетио да ће дићи узрак брану на Дрини и да ће “поплавити све до Београда“.

Ову информацију потврдио је данас за агенцију Анадолија (АА) Шабановићев адвокат Дамир Алагић, додајући да је наведену информацију о расписивању Интерполове потјернице потврдила и Федерална управа полиције (ФУП) у Сарајеву. Потјерницу је, прецизира, расписао МУП Србије.

Адвокат: “Логори по Србији за робове Бошњаке“, “Насилничко понашање Србије“’…

„Србија је за Шабановићем расписала потјерницу за тероризам. Но, немамо информације о којем наводном дјелу је ријеч и из које године. Ништа прецизније немамо… Ми смо обавијестили ФУП да је Шабановић држављанин БиХ и да не може бити ухапшен по Интерполовој потјерници. У ФУП-у су казали да су већ провјерити и утврдили да је Шабановић бх. држављанин. Такође, обавијестћемо и Тужилаштво БиХ да, ако већ постоји предмет, Шабановић треба бити процесуиран у БиХ. У сваком случају, након случајева Ејупа Ганића, Јована Дивјака, Илије Јуришића и осталих прича о спорним српским потјерницама се наставља“, казао је Алагић за АА.

По Алагићу оптужница је наставак злоупотребе права која проистичу из међународних споразума. “То је насилничко понашање Републике Србије. Србија не процесуира злочине који су се дешавали и на територији Србије, у логорима на територији Србије, Србија не процесуира одговорне за робовски рад Бошњака из БиХ у Београду, али прогањају Шабановића.“

Шабановић: “Неморална држава Србија“, “Хиљаде мртвих Бошњака“…

Шабановић је у разговору за АА потврдио да је обавијештен о расписивању Интерполове дифузне потјернице. Каже да сада “нигдје не може ни макнути из Сарајева“ и да је то тужна чињеница јер је он заслужан што у “Вишеграду није убијено више Бошњака, а убијено их је 3.500 хиљаде“, каже Шабановић и додаје да је Србија неморална држава.

Срушио сам Андрића јер је стајао на гробници муслимнанског народа

На питање да ли је могуће да је потјерница расписана због чињенице да је он уочи рата лично срушио споменик нобеловцу Иви Андрићу, Шабановић је то одбацио.

“То је застарило. Ја сам бисту Андрића бацио у Дрину. Учинио сам то из револта што су поставили споменик на гробницу муслиманског народа и Моста Мехмед-паше Соколовића. Но, то је застарило. Изразио сам спремност да споменик сам изградим, али на општинској земљи, а не задужбини Мехмед-паше Соколовића“, закључио је Шабановић.0 КОМЕНТАРА

 1. Овог патетичног морона се ријетко ко и сјећа..:) „Немој Мурате кад те моли твој Алија!“ 😛

  Кад се српско банана-тужилаштво онако обрука с обер-злочинцима Ганићем и Дивјаком- не бојим се за Мурата..:)

 2. „Немој Мурате,ако не будеш моро!“, рекао је Алија.
  Овом реченицом је све речено о карактеру рата.

 3. Шта нам раде?

  „Немој Мурате рушити брану молим те“, „Немој сад за сад рушити“ Алија, „Хоћу џихада ми“ шупак Мурат.

  Брана у Вишеграду је 60 метара у основи, требало би да је туку авиони три дана са најјачим ракетама како би је срушили.

  Гледај ко је био комаданнт ЈНА у БиХ кукала нам мајка.

  Зове Алију да као брани будали са осам разреда школе да сруши брану.

  Што није питао инжињере који су брану правили и данас су живи, знао би да је то немогуће.

  Једно је пустати воду до максимума а друго минирати брану.

  Нешто велико нам спремају док потежу ону будалу да га суде, немојте насједати на провокације браћо Срби, довољно је што сам ја ово рекао.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *