Србија против Русије, Италије, Кубе, Њемачке и Ирана

Мушка сениорска репрезентација Србије играће у Б групе Свjетске лиге са Русијом, Италијом, Кубом, Њемачком и Ираном, одлучено је данас на састанку Савјета Свјетске лиге у Лозани. Следеће године у Свјетској лиги учествоваће 18 репрезентација подијељених у три групе, а играће се по једнокружном бод систему. Сениори Србије ће два пута бити домаћини, против Њемачке […]

субота, децембар 1, 2012 / 20:44

Мушка сениорска репрезентација Србије играће у Б групе Свjетске лиге са Русијом, Италијом, Кубом, Њемачком и Ираном, одлучено је данас на састанку Савјета Свјетске лиге у Лозани.

Следеће године у Свјетској лиги учествоваће 18 репрезентација подијељених у три групе, а играће се по једнокружном бод систему. Сениори Србије ће два пута бити домаћини, против Њемачке и Италије, док ће гостовати Русији, Куби и Ирану.

У групи А играће Бразил, Пољска, САД, Бугарска, Аргентина и Француска, а у групи Ц Канада, Кореја, Финска, Холандија, као и највјероватније Јапан и Египат, репрезентације које су поражене у 2. колу квалификација за Свјетску лигу 2013.

Одлука о селекцијама које ће играти у Ц групи биће донијета 15. децембра на састанку Извршног одбора Свјетске одбојкашке федерације (ФИВБ).

Финални турнир биће одигран од 16. до 21. јула, а организатор ће бити познат крајем јануара 2013.

На Финалном турниру играће осам селекција подијељених у двије групе, а пласман на завршницу, поред организатора, избориће по три репрезентације из А и Б групе, као и победник Ц групе.

Састанку у Лозани предсједавао је предсједник Одбојкашког савеза Србије (ОСС) и потпредсједник ФИВБ задужен за рад Савјета Свјетске лиге Александар Боричић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *