Србија потписала споразум о гасној диверсификацији, ЕУ плаћа везу са Бугарском

Министар рударства и енергетике Србије Александар Антић данас је у Дубровнику са још 14 министара енергетике централне и југоисточне Европе потписао Меморандум о заједничком приступу питању гасне диверсификације и сигурности снабдијевања. Антић је нагласио да је поред потписивања Меморандума дефинисано и шест приоритетних пројеката, међу којим је и пројекат гасне интерконекције између Србије и Бугарске […]

петак, јул 10, 2015 / 16:07

Министар рударства и енергетике Србије Александар Антић данас је у Дубровнику са још 14 министара енергетике централне и југоисточне Европе потписао Меморандум о заједничком приступу питању гасне диверсификације и сигурности снабдијевања.

Антић је нагласио да је поред потписивања Меморандума дефинисано и шест приоритетних пројеката, међу којим је и пројекат гасне интерконекције између Србије и Бугарске за који ће бити обезбијеђена европска финансијска подршка, преносе београдски медији.

"За Србију је изузетно значајно то што је међу приоритетним пројектима, као други пројекат од значаја, сагледана гасна интерконекција између Србије и Бугарске, која у будућности треба на квалитетан начин да пружи одговоре на питање како ће Србија обезбедити додатне изворе снабдевања гасом", рекао је Антић.

Антић борави у Дубровнику на позив потпредсједника Европске комисије за енергетску унију Мароша Шефчовича и европског комесара за енергетику Мигела Арисаса Кањетеа.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *