Србија добила организацију Европског атлетског првенства у Арени

Генерални секретар Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић рекао је да ће се Европско дворанско првенство 2017. године одржати у београдској Арени и да очекује да ће Србија тада имати седам, осам кандидата за медаље. "Првенство ће бити одржано у Арени, то је мултифункционална дворана, проверили смо све што је било потребно. Делегација Европске атлетике организације […]

субота, мај 3, 2014 / 17:13

Генерални секретар Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић рекао је да ће се Европско дворанско првенство 2017. године одржати у београдској Арени и да очекује да ће Србија тада имати седам, осам кандидата за медаље.

"Првенство ће бити одржано у Арени, то је мултифункционална дворана, проверили смо све што је било потребно. Делегација Европске атлетике организације већ је била у Београду… Од понедељка почињемо", рекао је Бранковић.

Београд ће бити домаћин Европског дворанског првенства у атлетици 2017. године, одлучено је у Франкфурту.

"Наш циљ је да нашим атлетичарима омогућимо да пред својом публиком освоје медаље… Надам се да ћемо тада имати седам, осам кандидата за медаље. То гарантује пуну Арену", рекао је Бранковић.

Београд је добио организацију европског шампионата у конкуренцији Пољске и Турске.

"Од првог дана кад смо се кандидовали, од тог дана смо радили да бисмо победили. Нисмо се кандидовали да бисмо били губитници. Цела екипа Савеза је била победничка и сви смо желили победу, зато смо то вероватно и остварили", рекао је Бранковић.

"Знамо какве су земље Турска и Пољска, економски су савршеније од наше, са много већим буџетима… Победили смо из једног јединог разлога, јер је тим Атлетског савеза који је презентовао кандидатуру то одрадио на перфектан начин. Само из тог разлога смо однели победу већином гласова већ у првом кругу", додао је генерални секретар АСС-а.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *