Србија добила кредит од милијарду долара из Емирата

Министар финансија Србије Лазар Крстић и предсједник секретаријата за финансије Абу Дабија Хамад ел Хур ел Суваиди потписали су у Абу Дабију уговор о кредиту од милијарду долара Уједињених Арапских Емирата за буџет Србије.  Секретаријат за финансије Абу Дабија саопштио је да ће кредит "допринети јачању сарадње и односа УАЕ и Републике Србије, служећи интересима […]

четвртак, март 6, 2014 / 14:11

Министар финансија Србије Лазар Крстић и предсједник секретаријата за финансије Абу Дабија Хамад ел Хур ел Суваиди потписали су у Абу Дабију уговор о кредиту од милијарду долара Уједињених Арапских Емирата за буџет Србије.

 Секретаријат за финансије Абу Дабија саопштио је да ће кредит "допринети јачању сарадње и односа УАЕ и Републике Србије, служећи интересима обје земље, и охрабујући приватни и јавни сектор у УАЕ да трага за могућностима улагања у Србији".

Ел Суваиди је након пописивања уговора рекао да "односи Уједињених Арапских Емирата и Србије настављају да расту у различитим секторима" и да данашњи споразум "одражава напоре двије земље да додатно развију сарадњу и билатералне односе".

Министар финансија Лазар Крстић такође је рекао да споразум о кредиту одражава "значајан раст билатералних односа двије земље".

"Овај кредит отвориће нове могућности за сарадњу и развиће економске и трговинске односе. Пружиће подршку српској економији и отворити бројне могућности за улагање за две стране. Он ће подржати и циљ стварања заједничких пројеката две земље", рекао је Крстић.

Влада Србије јуче одобрила уговор о зајму Уједињених Арапских Емирата, по каматној стопи од два одсто годишње, и са роком отплате од 10 година.

Министар Крстић је рекао да ће повлачење новца бити у једној транши, када се за то створе законски услови, односно кад закон ратификује Скупштина Србије послије избора, почетком другог квартала 2014. године.

Према његовим ријечима, нису постављени услови како ће тај новац бити потрошен.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *