Срби у Аустрији: Политика навија за Слободаре

Срби у Аустрији могли би да на сутрашњим предсједничким изборима у Аустрији највећу подршку дају кандидату Слободарске странке Норберту Хоферу због јасне подршке коју ова странка даје суверенитету Србије и става да Косово и Метохија припадају Србији, пише „Политика“.

субота, мај 21, 2016 / 11:25

Срби у Аустрији могли би да на сутрашњим предсједничким изборима у Аустрији највећу подршку дају кандидату Слободарске странке Норберту Хоферу због јасне подршке коју ова странка даје суверенитету Србије и става да Косово и Метохија припадају Србији, пише „Политика“.

Београдски лист наводи да је бројност српске дијаспоре у Аустрији непознаница и да се барата податком да тамо живи 300.000 Срба, али да је извјесно да право гласа на сутрашњим изборима има њих 70.000.

"Политика" подсјећа да је Хофер недавно изјавио да је српски народ у својој суштини слободарски, те да је стога природно да многи Срби и Аустријанци српског поријекла дају глас управо Слободарској странци.

"Ми смо једина странка у Аустрији у којој Аустријанци српског поријекла имају озбиљне страначке и политичке функције. Зато сам убијеђен да ће у другом кругу предсједничких избора Срби дати глас кандидату који заступа патриотизам и слободарске вриједности", поручио је Хофер.

Према писању "Политике", и други предсједнички кандидат Александар ван дер Белен рачуна на гласове српске заједнице.

"Са више од 300.000 људи српска заједница није довољно заступљена у политичким странкама. Мислим да би више разноликости добродошло и позивам све Аустријанце, као и оне из српске заједнице да један дио пута заједнички пређемо. Будућност земље је у сарадњи", каже Белен. 0 КОМЕНТАРА

 1. Gospodin Hofner kao i lider Slobodarske partije Austrije gospodin Strahe su veliki prijatelji Srba i Republike Srpske. Ljudi iz Slobodarske partije Austrije su vise puta javno porucili da ce podrzati nezavisnost Republike Srpske. Milsim da u nedelju svi Srbi koji zive u Austriji i imaju pravo glasa trebaj svoju glas dati gospodinu Hofneru. A u Francuskoj treba podrzati Nacionalni front Marin Le Pen. Vazno je da postoji svjetlo na kraju tunela.

 2. Помоћник министра,

  Ајде буди искрен па признај да си Велику Србију редовно читао, али у Бечу.
  Ја на линији нисам добијао Српску реч по пола године. То је били забрањено штиво.

  Нема веће фукаре од ових који побјегну на Запад и отуд серу како је Запад зло.

 3. Koja naivnost kod Srba.Sve i da Hofer pobjedi(presucuje se da je jos vise Bosnjaka sa A, pasosom) nista se nebi promjenilo.Srbi sanjaju o nekoj slobodi od BiH a iznutra su okovani u totalitarni rezim.

  Oslobodicete se ove vlasti kad sve pokradu i uniste,onda ce biti svejedno ko u njoj zivi.Od svoje vlasti svedeni na rezervat.

  Moram ponekad reci da iako u negativnom smislu,Simi kapu skidam.Lagano je preostalo tek sacica komentatora koja je protiv ovog rezima.A i oni nasjedaju na svaki pomen napretka i sve se svodi na izdaju nacionalnih interesa.I eto ih u Siminom vozu,nesvjesno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *