Срби не праве проблем: Кадри Весељи на поновни покушај у 24.08.2017.

Наставак конститутивне седнице скупштине Косова заказан је за 24. август. То је одлучено на консултацијама предсједавајућег Адема Микуловција са представницима парламентарних партија.

четвртак, август 17, 2017 / 09:33

Како је саопштио Енвер Хоџај, потпредсједник Демократске партије Косова, Кадри Весељи ће бити једини кандидат за предсједника косовског парламента, чему се противи коалиција окупљена око Демократског савеза Косова Исе Мустафе, као и посланици Самоопредјељења.

Према косовском уставу, право да предложи предсједника парламента има побједничка коалиција.

Иначе, кандидат за премијера те велике коалиције, коју чине ДПК, Алијанса за будућност Косова и НИСМА је Рамуш Харадинај.

Кандидат за премијера коалиције окупљене око Демократског савеза Косова, Авдулах Хоти, поновио је позив политичким странкама да буду одговорне према грађанима иј деблокирају конституисање парламента.

Консултативном састанку о одржавању наставка конститутивне седнице присуствовали су представници Демократског савеза Косова, Алијансе за ново Косово и Алтернативе.

„Посланици Српске листе ће подржати било ког кандидата који обезбиједи већину и неће бити кочница у формирању косовских институција“, рекао је представник Српске листе Славко Симић.1 КОМЕНТАР

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *