Србац: Једна радна субота мјесечно за начелнике

Свака прва субота у мјесецу у Српцу ће бити радна за начелника општине и начелнике шест општинских одјељења, одлучио је србачки начелник Драго Ћирић.  Ћирић је појаснио да је такву одлуку донио јер жели да сви општински функционери буду што више на располагњу грађанима. Он напомиње да је примјетно да већи број грађана жели директан […]

понедељак, март 4, 2013 / 16:53

Свака прва субота у мјесецу у Српцу ће бити радна за начелника општине и начелнике шест општинских одјељења, одлучио је србачки начелник Драго Ћирић.

 Ћирић је појаснио да је такву одлуку донио јер жели да сви општински функционери буду што више на располагњу грађанима.

Он напомиње да је примјетно да већи број грађана жели директан разговор са функционерима што њима представља потешкоће у редовном извршавању задатака, "јер се на разговор губи пуно времена".

Пробни суботњи рад општинских функционера обављен је у суботу, 2. марта, али без већег присуства грађана јер нису били обавијештени, па се пун ефекат очекује у суботу, 6. априла.

Ћирић је истакао да ће послије извјесног времена бити анализиран ефекат ове одлуке.

Да би био направљен што бољи распоред за пријем странака, заинтересовани грађани се могу пријавити у кабинет начелника или путем телефона 740-001.0 КОМЕНТАРА

 1. bravo za srbačku lokalnu vlast…nije mi jasno zašto druge „opozicione i pozicione“ lokalne zajednice ne pogledaju šta radi gospodin Ćirić i to isto primjene u svojim mjestima…jasno je da da su opštine zadužene ali, ako ništa drugo , može se bar pokazati volja da se nešto popravi…približiti se gradjanima i osjetiti njihove potrebe…ne treba srpčanima auto-put niti hidroelektrana, ali im treba jedno izletište, uredjena obala Save i Vrbasa da se kupaju kao svi normalni ljudi koji žive ne pored dvije već pored jedne rijeke…biskop koji će biti na otvorenom ljeti, diskoteka za mlade, park za srednjoškolce koji je nestao…i najvažnije da se kaže ko i za šta je kriv…B-)

 2. Ћиро је потпуно нормалан човјек,добар домаћин и привредник,ако он не извуче Србац,то ће бити знак да за то мјесто и нема наде.

 3. @Joseph

  Drago Ciric je potpredsjednik Nove socijalisticke partije i jedan od osnivaca NSP-a. Ovo sto Drago radi je sustinska politika NSP-a. Decentralizacija, jacanje lokalnih uprava, zastita poljoprivredne i stocarske proizvodnje kao i samoh radnika. Drago nam je da je to prepoznato kao dobar program i Drago je izuzetno dobar i posten covjek, da ne kazemo drug ;-).

 4. NSP, 05.03.2013. 12:05:48

  Колико сам ја информисан, Ћирић заиста јесте члан НСП-а. Међутим, колико знам, НСП нема ниједног одборника у Српцу. На локалним изборима 2008. Ћирић је био кандидат СДС-а за начелника, а на последњим локалним изборима био је кандидат опозиције на челу са СДС-ом, и побиједио управо на гласовима СДС-а, а не НСП-а.

  А политика коју он проводи није „суштинска политика НСП-а“, него политика усаглашена споразумом о подршци заједничком кандидату за начелника, и самим тим, представља политику свих који су Ћирића као начелника подржали.
  Пошто СДС има највећи дио власти, то је највише политика СДС-а…

  zlizo, 05.03.2013. 09:32:34
  Има СДС-а више у власти од осталих, управо на основу изборног резултата. Не умањујем тиме ни значај осталих тамо, велика је ствар што су заједничком акцијом срушили СНСД у једном од његових бастиона.

 5. Обична демагогија у недостатку правих идеја. Није битно колико су времена начелници на послу. Битно је колико ураде у редовном радном времену.

  Како се комуњаре брзо напале и дају подршку оваквим будалештинама.

 6. Симо П. Ороз, 05.03.2013. 15:17:27

  Познат је Србац и по узгоју живине, тако да им кокодакања ороза и кокошки сигурно не недостаје.

 7. Зар и ти сине Јозефе!
  Што вас тако нервира када неко каже супротно од онога што мислите. Стварно ја ове из комунистичких фамилија жестоко нервирам. Мора да је то неки урођени таленат.

 8. Симо П. Ороз, 05.03.2013. 15:31:47

  Ништа лично Симо, алергичан сам на перје па зато…

  Ако немаш конкретан бољи приједлог, или како сам кажеш, „праве идеје“, шта кукуричеш на овај?

 9. Имам бољи приједлог. Нека начелници испуне годишњи план рада. Ако им је потребно додатно вријеме онда су ту могућа два узрока. Први је да онај који планира није добро планирао (Ћирић). Ако је план добар, а потребно је додатно вријеме онда су начелници лоши (а њих је опет изабрао Ћитић).

  Куд год окренеш, типично комунистички. Битно је да се створи привид да се нешто ради, а ко јебе резултате. Већ ће се наћи неко оправдање.

 10. Тако је већ боље. Мада си промашио суштину…

  Колико ја читам текст, та субота и јест уведена да се у редовном радном времену може радити, а том суботом примати странке које овако одузимају вријеме.

  Мада, како чујем од људи из Српца, а што објашњава ову одлуку, не ради се о „странкама“, већ о обичним људима, социјалним случајевима, и сличним категоријама које долазе због својих свакодневних проблема типа нема посао, нема 20КМ за струју, нема за мјесечну дјетету, нема чим прославити славу. Након пада СНСД-а, људи су навалили у општину као у Каритас.

  Зато та субота.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *