СПС добила позив од СНС за разговоре о формирању владе

Предсједник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић потврдио је да је данас од лидера напредњака Александра Вучића добио позив за разговоре о формирању владе. „Данас сам разговарао са Вучићем који нас је позвао на разговоре. Задовољан сам што је та странка толерантнија него пре”, рекао је Дачић новинарима у Петровцу на Млави. Он је, међутим, поновио […]

понедељак, јун 4, 2012 / 17:06

Предсједник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић потврдио је да је данас од лидера напредњака Александра Вучића добио позив за разговоре о формирању владе.

„Данас сам разговарао са Вучићем који нас је позвао на разговоре. Задовољан сам што је та странка толерантнија него пре”, рекао је Дачић новинарима у Петровцу на Млави.

Он је, међутим, поновио раније изнијет став да је коалиција око СПС ушла у разговоре о влади прво са ДС и да би, уколико би ту дошло до неуспјеха, тек онда разговарали и са другим партнерима.

Дачић је негирао да је ноћас разговарао са предсједником демократа Борисом Тадићем и да се договорио све, чак и ресоре.

„То су свакакаве приче које и ја слушам сваког дана”, рекао је Дачић.

Новинаре је занимало и да ли постоји могућност да влада не буде формирана, на шта је Дачић категорично одговорио да се то сигурно неће догодити.

Дачић је био јасан – рекао је да ће влада сигурно бити формирана, јер нико не смије да иде у нове изборе у овако тешкој ситуацији.

Међутим, онима који вјерују да ће се тај процес догодити за наредних пар дана поручио је да се не разумију у политику.

„Треба да буде формирана што пре, али сигурно нису у питању дани, већ недеље и месеци”, сматра лидер социјалиста.

Причамо са Чедом, али влада мора бити и проевропска и просрпска

Лидер Социјалистичке партије Србије изјавио је да је са предсједником ЛДП Чедомиром Јовановићм разговарао о приближавању ставова у вези са оним шта је државна, а не страначка политика.

Дачић је новинарима у Петровцу на Млави потврдио да је јуче разговарао са Јовановићем о изналажењу рјешења у вези са државном политиком и у циљу приближавања ставова о томе шта је државна, а не страначка политика.

Он сматра да нова влада треба да буде јака, ефикасна и одговорна, да добро балансира између онога што се зове проевропска, односно просрпска влада.

Одговарајући на поруке из ЛДП, Дачић је указао да странка и коалиција коју води желе владу која је у исто вријеме и једно и друго – проевропска и просрпска.

Дачић је поновио да социјалисти не могу у владу која ће о Републици Српској говорити као о геноцидној творевини, у владу која може да се одрекне Косова и Метохије, као ни у владу која неће да разговара о ЕУ, што је, подсjетио је, став ДС С и у духовитом тону нагласио да је „коначно и Чедомир (Јовановић) схватио да од социјалиста зависи”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *