Споразум са ДС не смета СНСД-у да се понуди напредњацима

СНСД одржава комуникацију са другим странкама и има потписан споразум о сарадњи са Демократском странком у Србији, рекао је потпредсједник СНСД Игор Радојичић данашњем Гласу Српске. Радојичић каже да се међустраначка сарадња понекад погрешно схвата. – Да ли ће бити неке посебне подршке у кампањи или не, то није и неће бити доминантан облик кампање, […]

понедељак, март 24, 2014 / 16:29

СНСД одржава комуникацију са другим странкама и има потписан споразум о сарадњи са Демократском странком у Србији, рекао је потпредсједник СНСД Игор Радојичић данашњем Гласу Српске.

Радојичић каже да се међустраначка сарадња понекад погрешно схвата.

– Да ли ће бити неке посебне подршке у кампањи или не, то није и неће бити доминантан облик кампање, јер се ослањамо на наше снаге, иако је подржавање у изборима европски стандард – објаснио је Радојичић.

Потпредсједник СНСД наводи да Чеси подржавају Словаке и обрнуто, као што је случај са Нијемцима и Норвежанима.

– Па и у посљедњој кампањи у РС гдје су нам у госте долазили функционери Демократске странке било је разних коментара, а заборавља се да су у кампањи СДП-а БиХ били функционери те странке из Хрватске и Црне Горе – нагласио је Радојичић.

Додик у Београду: Добро би дошао споразум са Напредњацима

Милорад Додик је прије два дана у Београду, након састанка са Александром Вучићем изјавио да би као лидер владајуће партије у Републици Српској и као важан партнер у БиХ, прихватио да са СНС-ом Александра Вучића буде потписана и договорена заједничка сарадња "на питањима која би требало да рјешавају државни органи двије земље.“

Он је навео да није било никакве његове опструкције у вези са изборима у Србији, наводећи да су постојале жеље разних кругова у Републици Српској да било какав примјер и маргиналне појаве прикажу као драстичне појаве.

Додик је честитао СНС-у бриљантне резултате на овим и претходним изборима, наводећи да то представља за њега лично важно политичко освјежење и политичку чињеницу коју уважава.

– Кључно питање наше егзистенције у Републици Српској јесте јака и што јача Србија и ту немам никакве дилеме за подршку коју сам пружио и коју ћу давати- нагласио је Додик.

Сукоб са СДП

Радојичић је данас нагласио да СНСД, због дугогодишњег сукоба са СДП-ом БиХ, није више члан Социјалистичке интернационале.0 КОМЕНТАРА

  1. Predsednik ocigledno ne zna vise ni sta radi ni sta prica??!!!
    Prvo pljuje po SNS-u a sad hoce dogovor za koji se nada da ce ga izvuci iz ambisa u koji svakim danom sve vise tone!!

  2. potpuno izgubio kompas, nezna kud udara, ni šta da radi sa sobom, panika je strašna zavladala u redovima režima, gotovi su, sada iz narod samo treba još žešće nagaziti do izbora, treba svi da okrenu leđa izdajnicima i kriminalncima na vlasti.

  3. Шта је урадио са Коштуницом, после оног пријатељског сусрета код Емира у Вишеграду, Коштуница пао испод цензуса. Сад је за њега Коштуница само рециклирани и излизани пријатељ, политика је курва, а проститутке су мајсторице тог заната.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *