СПО превјерио, СНС преузима власт у Новом Саду

Градски одбор СПО донио је касно синоћ одлуку да напусти постојећу владајућу коалицију и да подржи СНС у формирању нове коалиције, потврђено је за Б92. Ускоро ће бити потписан Моморандум о усаглашеном политичком дјеловању у Скупштини Града Новог сада. Градски одбор СНС заказао је за данас у подне хитну конференцију за новинаре, на којој ће […]

субота, август 25, 2012 / 11:31

Градски одбор СПО донио је касно синоћ одлуку да напусти постојећу владајућу коалицију и да подржи СНС у формирању нове коалиције, потврђено је за Б92.

Ускоро ће бити потписан Моморандум о усаглашеном политичком дјеловању у Скупштини Града Новог сада.

Градски одбор СНС заказао је за данас у подне хитну конференцију за новинаре, на којој ће бити званично потврђено формирање нове владајуће коалиције.

Према још увијек незваничним сазнањима, нову коалицију ће предводити та странка са својих 15 одборника, а чиниће је још и седам одорника Социјалистичке партије Србије (СПС), шест одборника Ромске демократске странке и пет одборника Демократске странке Србије.

Коалиицију ће подржавати и пет одборника Покрета Двери, који су у међувремену искључени из те странке, три одборника СПО и један одборник мањинске трик странке, Ниједан од понуђених одговора, који је такође искључен из странке.

У опозицији ће остати 15 одборника Демократске странке (ДС), 12 одборника Лиге социјалдемократа Војводине, пет одборника Српске радикалне странке, као и један одборник Савеза војвођанских Мађара.

Досадашњу власт у Новом Саду чинили су ДС, ЛСВ, СПС и СПО.0 КОМЕНТАРА

  1. СПО, хм, јебеш карактер ако није лабилан. Жао ми је Новог Сада, докле ли ће га довести гробарско-циганско-екс фашистичка коалиција?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *