Шпирић: Плави дизел се политизује

Предсједавајући Управног одбора Управе за индиректно опорезивање БиХ Никола Шпирић сматра да се у предизборном периоду политизује прича о „плавом дизелу“. "Покушава се и од тога правити политика, а то је ствар економије и помоћи пољопривреди. Нико не жели да каже да сам два пута у Управном одбору покушавао да дођемо до `плавог дизела`, али, […]

четвртак, септембар 20, 2012 / 20:06

Предсједавајући Управног одбора Управе за индиректно опорезивање БиХ Никола Шпирић сматра да се у предизборном периоду политизује прича о „плавом дизелу“.

"Покушава се и од тога правити политика, а то је ствар економије и помоћи пољопривреди. Нико не жели да каже да сам два пута у Управном одбору покушавао да дођемо до `плавог дизела`, али, нажалост, Федерација БиХ не да сагласност за то", рекао је Шпирић новинарима у Бијељини.

До промјене закона, напоменуо је Шпирић, не може доћи док се Управни одбор позитивно не изјасни.

"Имаћемо хитну сједницу Управног одбора и видјећемо да ли је дошло до помјерања у том правцу. Ја сам за то да се људима помогне, али сам против тога да се ово користи у предизборне сврхе", каже Шпирић.

Савјет министара БиХ прихватио је 18. септембра иницијативу Министарства спољне трговине и економских односа за покретање поступка за доношење закона о допунама Закона о акцизама у БиХ, које се односе на ослобађање од плаћања акциза и путарина на дизел гориво /плави дизел/ за кориштење у пољопривредној примарној производњи.

Иницијатива Савјета министара биће упућена Управном одбору Управе за индиректно опорезивање БиХ, с циљем измјене одговарајућих законских и подзаконских аката како би била обезбијеђена помоћ пољопривредним произвођачима.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *