СПЦ: Привремено разријешен епископ канадски Георгије

Свети архијерејски Синод Српске православне цркве привремено је разрешио епископа канадског Георгија због, како се наводи на сајту цркве, великог броја притужби свештенства и народа на његов рад. Одлука је, кажу, донијета у складу са Уставом цркве, а ради прегледа материјално-финансијског пословања у Епархији канадској и сагледавања свеукупног живота у њој, преноси Танјуг. Синод је […]

уторак, април 28, 2015 / 14:44

Свети архијерејски Синод Српске православне цркве привремено је разрешио епископа канадског Георгија због, како се наводи на сајту цркве, великог броја притужби свештенства и народа на његов рад.

Одлука је, кажу, донијета у складу са Уставом цркве, а ради прегледа материјално-финансијског пословања у Епархији канадској и сагледавања свеукупног живота у њој, преноси Танјуг.

Синод је одлуку донио 20. априла и важиће до предстојећег редовног засиједања Светог Архијерејског Сабора, који је планиран за 14. маја.

Канадском епархијом ће у међувремену управљати патријарх Иринеј уз помћ епископа Теодосија и Максима.

Притужбе и сумње у рад владике Георгија утврђивала је раније формирана комисија коју је предводио епископ рашко-призренски Теодосије.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *