Шпанска и енглеска лига финансијски умиру

Професор економије на универзитету у Барселони Хозе Марија Геј рекао је да шпанска Примера и енглеска Премијер лига финансијски полако „умиру”, а да су њемачка и француска лига прави примјер умјерености и добре организације. Геј сматра да су Барселона и Реал Мадрид једина два шпанска клуба која напредују, док преостали тимови у претходних пет година […]

субота, септембар 22, 2012 / 09:36

Професор економије на универзитету у Барселони Хозе Марија Геј рекао је да шпанска Примера и енглеска Премијер лига финансијски полако „умиру”, а да су њемачка и француска лига прави примјер умјерености и добре организације.

Геј сматра да су Барселона и Реал Мадрид једина два шпанска клуба која напредују, док преостали тимови у претходних пет година нису забележили озбиљнији помак.

„Примера стагнира, а расту само Барса и Реал Мадрид. Ако мене питате, шпански фудбал умире. Примера се налази пет година иза осталих великих лига. Главни разлог за то су очајна стања у којима се налазе стадиони”, рекао је он шпанским медијима.

Угледни економиста навео је да ни финансијски модел Премијер лиге нема свијетлу будућност.

„Ако гледате из финансијског угла, тај модел представља банкрот. Заснован је на власништву клуба, а губици се финансирају кроз холдинг компаније. Фудбал представља одраз стања у економији једне државе, а ту тренутно воде Француска и Њемачка”, закључио је он. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *