Шпановићева 11. на Олимпијади

Репрезентативка Србије у атлетици Ивана Шпановић заузела је 11. мјесто у скоку у даљ на Олимпијским играма у Лондону. У финалу рекордерка Србије је скакала веома лоше и такмичење је завршила са прескочених 6,35 метара. Пошто је Карин Мелис из Турске одустала од наступа у финалу, то је био најслабији резултат од свих финалисткиња. Шпановић […]

среда, август 8, 2012 / 22:58

Репрезентативка Србије у атлетици Ивана Шпановић заузела је 11. мјесто у скоку у даљ на Олимпијским играма у Лондону.

У финалу рекордерка Србије је скакала веома лоше и такмичење је завршила са прескочених 6,35 метара.

Пошто је Карин Мелис из Турске одустала од наступа у финалу, то је био најслабији резултат од свих финалисткиња.

Шпановић је у првој серији погријешила и прескочила је само 4,29 метара. То као да је потпуно обесхрабрило, па ни у наредне двије серије није успјела да скочи боље него у квалификацијама, када је имала резултат од 6,41 метара.

У другој серији Ивана је прескочила 6,33 метра, а у трећој само два сантиметра дуже, па није успјела да се пробије међу осам најбољих, што би јој обезбиједило још три скока.

„Јуче сам одрадила пола посла, данас је требало да завршим на један други начин, али нисам успела. Може сад неко да прича да ли је то срећа или не, али ја сам међу 12 најбољих на свету и то је велико достигнуће. Жао ми је што нисам скочила боље, али на крају сам задовољна освајањем 11. места”, рекла је Шпановићева новинарима у Лондону.

Она је додала да јој је цијела сезона била турбулентна због проблема са повредом бутине, да јој је то још свјеже у глави, али да је у Лондон стигла спремна.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *