Шпанци се боду са биковима: Девет повријеђених у Памплони

Девет особа повријеђено је данас петог дана трке са биковима на улицама сјеверног шпанског града Памплоне, рекли су званичници. Четири особе задобиле су повреде од рогова, док је пет повријеђено у маси на фестивалу Сан Фермин. Један бик упао је међу тркаче у уским улицама и нанио роговима тешке повреде једном мушкарцу коме је повриједио […]

субота, јул 11, 2015 / 12:06

Девет особа повријеђено је данас петог дана трке са биковима на улицама сјеверног шпанског града Памплоне, рекли су званичници.

Четири особе задобиле су повреде од рогова, док је пет повријеђено у маси на фестивалу Сан Фермин.

Један бик упао је међу тркаче у уским улицама и нанио роговима тешке повреде једном мушкарцу коме је повриједио бутину, док је другом лакше повриједио ногу.

Кико Бетелу, из медицинске службе региона Навара, рекао је да су три случаја повређивања од рогова била једноставна, али да је један случај био тежак и да је рана у овом случају дубока.

Фестивал Сан Фермин један је од неколико стотина који се одржавају сваке године у Шпанији и привлаче велики број страних посјетилаца.

Тркачи носе бијелу одјећу и црвене мараме око врата, а многи посјетиоци остану будни и пију алкохол током читаве ноћи уочи трке.

Трке у Памплони одржавају се сваког дана током једне седмице у јулу, а почињу у осам часова ујутру. 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *