Спајку Лију награда Венецијанског фестивала

Америчком редитељу Спајку Лију биће уручена награда „Јегер-Лекутр” на предстојећем Венецијанском филмском фестивалу, пише данас лист „Верајети”. Лију је признање „Јегер-Лекутр” додијељено за „оригинални печат који је дао савременој кинематографији”, а биће му уручено 31. августа прије свјетске премијере његовог документарца „Bad 25”. Филм посвећен 25-годишњици од објављивања албума „Bad” Мајкла Џексона биће приказан у […]

субота, август 4, 2012 / 11:31

Америчком редитељу Спајку Лију биће уручена награда „Јегер-Лекутр” на предстојећем Венецијанском филмском фестивалу, пише данас лист „Верајети”.

Лију је признање „Јегер-Лекутр” додијељено за „оригинални печат који је дао савременој кинематографији”, а биће му уручено 31. августа прије свјетске премијере његовог документарца „Bad 25”.

Филм посвећен 25-годишњици од објављивања албума „Bad” Мајкла Џексона биће приказан у Венецији ван такмичарске селекције.

Ли је режирао и два видео спота за Џексонове песме „They Don’t Care About Us” (1997) и „This Is It” (2009).

Умјетнички директор Венецијанског филмског фестивала Алберто Барбера оцијенио је да је Ли „креативни и ратоборни дух, аутор смјелих и оштрих филмова, који су често непредвидљиви и провокативни у најбољем смислу те ријечи”.

Претходни добитници признања „Јегер-Лекутр” су Такеши Китано, Абас Кјаростами, Силвестер Сталоне и Ал Паћино.

Филмски фестивал у Венецији, 69. по реду, биће одржан од 29. августа до 8. септембра.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *