Шојбле жели евро – порез и буџет евро – зоне

Њемачки министар финансија Волфганг Шојбле жели да се одређена финансијска средства њемачких пореских обвезника ставе на располагање једном посебном буџету евро-зоне, преноси магазин “Фокус“, сазнање магазина “Шпигел“.  “У евро-зони се мора размишљати о једном сопственом порезу“, рекао је посланик Европског парламента Елмар Брок из редова демохришћана, канцелара Ангеле Меркел и додао да би се средствима […]

субота, јул 25, 2015 / 19:03

Њемачки министар финансија Волфганг Шојбле жели да се одређена финансијска средства њемачких пореских обвезника ставе на располагање једном посебном буџету евро-зоне, преноси магазин “Фокус“, сазнање магазина “Шпигел“.

 “У евро-зони се мора размишљати о једном сопственом порезу“, рекао је посланик Европског парламента Елмар Брок из редова демохришћана, канцелара Ангеле Меркел и додао да би се средствима из сопственог буџета евро-зоне могле “пеглати“ коњунктурне слабости.

“Фокус“ пише да Шојбле, очито, у својој фиоци има планове о једном такозваном евро-порезу.
“Њемачки новац би тада могао директно да “тече“ у Брисел“, преноси “Фокус“ и наводи да у се у Бриселу и Берлину очито стварају планови о сопственом буџету евро-зоне.

У нови буџет могла би да се сливају средства од пореза на додату вриједност и зарада и Њемачка је, како преносе медији, спремна да о тим питањима озбиљно дискутује.

И Европска комисија сматра нужним таква рјешења, тако да би једна радна група под вођством бившег шефа италијанске владе Марија Монтија, требало на молбу предсједника ЕУ-комисије Жан – Клода Јункера да анализира могућност о приходима за фискалне капацитете евро-зоне, преносе медијиОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *